5 bin ağaç kesilmekten kurtarıldı

Yıldırım Belediyesi, kaynakların yeniden ekonomiye kazandırılması için yoğun bir çaba sarf ediyor.

5 bin ağaç kesilmekten kurtarıldı

Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Haziran’da 290 ton ambalaj atığı, bin 100 kg bitkisel yağ ve 50 kg atık pil topladı. 

 

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, dönüşebilir atıkları yeniden kazanmak için projeler geliştirdiklerini ve toplumda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

 

Temiz ve yeşil bir Yıldırım için geri dönüşümün büyük önem arz ettiğinin altını çizen Başkan Edebali, “Yıldırım’ın 203 farklı noktasında ve muhtarlıklarda vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz geri dönüşüm kutuları ile artık atıklarımız çöp olmuyor, ekonomiye geri kazandırılıyor. Kaynaklarımızın bilinçsizce heba edilmemesi adına atıkların geri dönüşüme kazandırılması için çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürmeye devam ediyoruz” diye konuştu. 

 

Çevreyi korumanın ülke olarak kalkınma yolunda önemli olduğunun altını çizen Başkan Edebali, “Kaynaklarımızın israfını önlemenin yolu çevremizi korumaktan geçiyor. Bir ton ambalaj atığı ile 17 yetişkin ağacın kesilmesi önleniyor.  Bu bağlamda, ekiplerimiz haziran ayı boyunca topladıkları 290 ton ambalaj atığı ile yaklaşık 4 bin 930 ağacın kesilmesinin önüne geçti. Bu anlamda da ilçemizde gerekli bilinci oluşturup, örnek teşkil etmek istiyoruz. Böylece her ay on binlerce ağacı kesilmesinin önüne geçebiliriz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X