5 fuar birden açıldı

‘Bursa Endüstri Zirvesi’ adı altında toplanan ‘Metal İşleme Teknolojileri’, ‘Bursa Sac İşleme Teknolojileri’, ‘Kalıp Avrasya’, ‘İş ve İşçi Güvenliği, Sağlığı ve Ekipmanları’ ile ‘Otomasyon’ fuarları dün başladı.

5 fuar birden açıldı

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

 

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde eş zamanlı olarak kapılarını aralayan fuarların açılışınrda konuşan Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, imalat sanayiinin her aşamasını temsil eden bir zirve yapıldığını söyledi. Fuarların tamamının bu yıl yüzde 15’lik bir büyümeyle ziyarete açıldığını dile getiren Ersözlü, ”Bütün sektör bu fuarları bekliyordu. Durgun geçen bir dönemden sonra beklenen ve ertelenen alımlar bu fuarda olacak. 10 bin liradan 1,5-2 milyon liraya kadar farklı dilimin içerisinde takım tezgahları, makinalar, endüstriyel ekipmanlar sergileniyor. Fuarlar 7 salonda 40 bin metrekarelik alanda 600’ün üzerinde firmanın katılımıyla gerçekleşiyor” dedi.

36 ÜLKEDEN DELEGASYON

Türkiye’nin en büyük üretimi yapan tesislerin Bursa’da olduğunun altını çizen Ersözlü, fuarın bu yüzden de büyüdüğünü dile getirdi. Ersözlü, ”Organizasyonun iyi bir ticarete sahne olmasını bekliyoruz. Bütün çabamız bu yönde. 36 ülkeden delegasyon fuar alanına gelmeye başladı. Önemli iş görüşmeleri yapılıyor” diye konuştu.

AVRUPA PAZARIMIZ ÇOK BÜYÜK

Ulusal Klıp Üreticileri Birliği (UKUB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Gani Yusufoğlu, dünya kalıp pazarının 75 milyar Euro civarında olduğunu hatırlattı. Makina İmalatçıları Birliği Başkanı Sevda Kayhan Yılmaz da, makinanın çok önemli bir sektör olduğunu vurguladı. Vali Münir Karaloğlu ise, Bursa’nın artık fuarlar şehri olduğuna dikkat çekti.

Eş zamanlı düzenlenen fuarlar, 10-12 Aralık 2015 tarihlerinde 10.00-19.00 saatleri arasında 13 Aralık tarihinde ise 10.00-18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuara giriş ücreti 7,5 lira olarak belirlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X