5 günlük beyaz esarette 108 kaza

Tüm yurtta etkili olan yoğun kar ve soğuk hava, trafik kazalarını da beraberinde getirdi.

5 günlük beyaz esarette 108 kaza

OKTAY KAYALAR

Yurdu etkisi altına alan kar ve dondurucu soğuklar sürücülere de zor anlar yaşattı. Kar ve buzla kaplı yollarda ulaşım zorlaşınca trafik kazalarında artış meydana geldi. Onlarca sürücünün yaptığı kazaların bazıları kayıtlara hasarlı, kimi de yaralamalı olarak geçti. 

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kazalar nedeniyle kapanan yolları açmak için karayolları ve belediye görevlileriyle birlikte büyük çaba 

sarf ettiler. 

BİLANÇO YİNE AĞIR

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün verilerine göre, yeni yılın ilk haftasında karın etkili olduğu  5 günde kentin çeşitli semtlerinde buzlanma yüzünden toplam 108 kaza meydana geldi. Bu kazalarda ölüm olmaması sevindirirken, 20 kişi çeşitli yerlerinden yaralanarak ambulanslarla hastaneye sevk edildi. 

Kazaların ekonomiye vurduğu darbe de ağır oldu. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün kayıtlarına göre 108 kazada toplam hasar yaklaşık 250 bin lira civarında. Bunun yanısıra kazaya karışan bir çok sürücü de kendi aralarında rapor tuttuğu için bunlar polisin kayıtlarına geçmedi.

GÜVENLİK İÇİN KAR LASTİĞİ VE EMNİYET KEMERİ ÖNEMLİ 

Trafik yetkilileri, trafik güvenliğinin sağlanmasında büyük rolü olan kar lastiğinin yanısıra can güvenliği için emniyet kemeri takılmasını istiyor. Yetkililer, ‘Tüm sürücüler araçlarındaki güvenlik önlemlerini aldığında karlı buzlu yollarda trafik akışı rahatlayacağı gibi, kazaları da asgariye indirebiliriz. Buzda kayıp çarpma anında emniyet kemerinin takılı olması da yaralanma ve can kaybını önleyecektir ‘ diye konuştular. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X