‘5 il kongresinde beklenmedik hareketler oldu’

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 5 il kongresinde “istenmeyen davranışlarda” bulunan partililer hakkında disiplin soruşturması başlattıklarını söyledi.

‘5 il kongresinde beklenmedik hareketler oldu’

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP’nin bugün iki ilde yapacağı kongreyle 81 il kongresini tamamlayacağını hatırlattı.

Kongrelerin son derece demokratik ortamlarda gerçekleştiğini ancak bazı illerde istenmeyen, “CHP’ye yakışmayan” tartışmalar yaşandığını belirten Tekin, “5 ilimizde beklenmedik, çok negatif, CHP kültürüne yakışmayan magandaca hareketler oldu. Bu durum genel başkanımızı çok rahatsız etti ve talimatıyla disiplin soruşturması başlattık” diye konuştu.

Her partilinin eleştiri hakkı olduğunu ancak bunun sınırları aşmaması gerektiğini de vurgulayan Tekin, “Siyasi partilerin temel görevi demokratik ortamı, eleştiri, özeleştiri makamlarını korumaktır. Ama bu bir başkasına hakaret etme yetkisi de vermiyor. Bunu CHP kültürüne yakıştıramayız. Disiplin soruşturması başlattık” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X