5. Uluslararası Eğitim Konferansı

Uluslararası Eğitim Konferansı’na ABD’den konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. A. Mohammed Awal, batının ahlaki çöküş içerisinde olduğunu, Müslümanların en büyük eksikliğinin ise okumamak olduğunu söyledi.

5. Uluslararası Eğitim Konferansı

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği’ne bağlı Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, Öğ-Der Bursa Şubesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa tertiplediği ve yurtdışından önemli konuşmacıların yer aldığı 5. Uluslararası Eğitim Konferansları Merinos AKKM’de yapıldı.

ABD’li konuşmacı Prof. Dr. A. Mohammed Awal, ‘Milli ve Manevi Eğitimin Milli Eğitimdeki Yeri’ hakkında yaptığı konuşmasında önemli bilgiler paylaştı.

İslam üzerine yazdığı kitaplarla Amerika’da ve Afrika’da pek çok ödül alan Awal, “Kur’an’ı Kerim’in ilk vahiy edilen 5 ayetinde Allah bize okumamızı emrediyor. Öyle ki 9, 10 ve 11. asırlarda İslam coğrafyası matematik, fizik, astronomi alanında ilerideydi. Okumak, bilgi edinmek İslam’a yani bize ait bir değer. Bize ait olanı terk etmemizle bunu kaybettik. Okuyacağız, bilgi edineceğiz, yazacağız ve bunu tekrar kazanacağız. Çünkü ‘İlim Çin’de dahi olsa gidin alın’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz” dedi.

Amerika başta olmak üzere batıda ahlaki çöküş içerisinde olduğunu ifade eden Awal, “Sosyalizm, komünizm ve bugün insanlara daha mutlu hayat sunmak adına getirilen sistemlere baktığımızda, hepsinde bir çöküş yaşandı. İnsanoğlu ile ilgili bütün soruların cevabını bulmak için İslam’a bakmak gerekiyor. Kuran-ı Kerim bize her şeyi gösteriyor” diye konuştu.

Materyalist hayatta mutluluğu bulamayan Amerika’da maneviyatı bulmak için İslamiyet’e çok büyük dönüş yaşandığına dikkat çeken Mohammed Awal, “1984 yılında New York eyaletinde 24 cami vardı. Bugün sadece New York City’de 2 binden fazla cami bulunmaktadır. İbadet yeri için artık kiliseleri satın alıyoruz. Camiye uygun hale getirip, Müslümanlar için ibadete açıyoruz. Amerika bu gerçeğin farkında ve İslamiyet’in yükselişini şaşkınlıkla izliyor. Çünkü bilgiye ulaşan kişi en mutlu kişi ve Amerika bunu görüyor” şeklinde konuştu.

‘Helal Gıda ve Tüketici Eğitimi’ ile ilgili sunum yapan Malezyalı Tüketici Uzmanı Hatice Haşim, haram ve helal gıda hakkında bilgi verdi. Konferansın sonunda Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Vekili Mustafa Sarıgül, Öğ-Der Bursa Şube Başkanı Yusuf Gürken, Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necdet Sezer, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve AK Parti Bursa Milletvekili Aday Adayı Numan Şeker, konferansa koydukları katkılarından ötürü yurtdışından gelen konuşmacılara hediyeler takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X