5. Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivali Başlıyor

Toprak Sahne Tiyatrosunun her sene Urla’nın köylerinde düzenlediği “Toprak Sahne Tiyatro Festivali” bu yıl 22-25 Temmuz 2015 tarihleri arasında Urla B…

5. Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivali Başlıyor

Toprak Sahne Tiyatrosunun her sene Urla’nın köylerinde düzenlediği “Toprak Sahne Tiyatro Festivali” bu yıl 22-25 Temmuz 2015 tarihleri arasında Urla Belediyesi desteği ile gerçekleşecek. Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan özel, amatör ve üniversite tiyatroları 4 gün boyunca usta tiyatro eğitmenlerinden atölye alacak, Urla’nın köylerinde ve mahallelerinde sokak oyunları oynayacaklar. 4 gün boyunca çadırlarda konaklayıp sanat kampı yapacaklar. Festivale bu sene Türkiye’nin çeşitli illerinden 53 başvuru oldu. Başvuranlar arasından festivalin içeriğine ve uygulamasına uygun 14 ekip, 20 farklı oyunla festivale kabul edildiler. Kabul edilen tiyatro ekipleri ise şöyle: “Alanya Sokak Tiyatrosu, Balıkesir Sanat Merkezi (BSM), Bitlis Tiyatro AKOT, Dolu Tiyatro, Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Aspirin Tiyatro Topluluğu, Eskişehir Sanat Tiyatrosu, Farklı Bir Ses Kadın Tiyatrosu, Koza Tiyatro, Öykü Tiyatro, Sahne 7, Trakya Üniversitesi Tiyatro Topluluğu Sahne Meydan, Sarıyer Belediye Tiyatrosu, Tiyatro Simurg ve Tiyatro Ütopya.” Kabul edilen tiyatrolar Urla’nın Özbek, Bademler, Uzunkuyu, Balıklıova mahallelerinde sokak oyunları oynayacaklar. Ayrıca her akşam Urla merkezde bulunan Demokrasi Parkı’ndaki açık hava tiyatrosunda ise birbirinden eğlenceli sahne oyunları da Urlalı seyircilerin beğenisine sunulacak. KÖYDEKİ ÇOCUKLAR DA UNUTULMADI Festivalde bu sene daha önceki senelerde yapılmayan bir ilk yapılacak. Festival süresince köylerde sokak oyunlarının yanı sıra köy çocuklarına yönelik oyunlar ve drama çalışmaları da yapılacak. Böylelikle festival çocuklar dahil herkesi kapsamış olacak. Festival süresince amatör tiyatro topluluklarına tiyatrolarını geliştirmek adına alanında tecrübeli ve akademik hocalar tarafından atölyelerde verilecek. Atölye verecek hocalar arasında Prof. Dr. Semih Çelenk, Şenol Tiryaki, Yaşar Gündem, Kımız Bozkır, Metin Güler ve Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Sedat Şenoğlu da bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X