5 yıl süren çile sona erdi

Bursa’da 5 yıldır diyaliz makinasına bağlı yaşayan böbrek hastası kadının çileli bekleyişi mutlulukla son buldu.

5 yıl süren çile sona erdi

Çanakkale’de hayatını kaybeden 78 yaşındaki K.B.’nin ailesi tarafından bağışlanan böbreği, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde nakil bekleyen 6 hastaya umut oldu. Böbrek hastalarının 8 saat süren heyecanlı bekleyişin ardından yapılan testlerin ve Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı öncelik sıralamasının sonucunda, alınan böbreğin 5 yıldır nakil bekleyen 59 yaşındaki Selma Kaya nakledilmesi uygun bulundu.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Yapılan testlerin ardından nakil operasyonunun kendisine yapılacağını öğrenen Selma Kaya gözyaşlarına hakim olamadı. Mutluluğunu İHA muhabirine anlatan Kaya, “5 yıldır nakil bekliyordum, bugün nasip oldu. Allah bekleyen herkese şifa bulmayı nasip etsin. Ne diyeceğimi bilemiyorum, çok mutluyum” dedi.

“HALKIMIZ ORGAN BAĞIŞINI ÖNEMSEMELİ”

Operasyon hakkında bilgiler veren Yar. Doç. Dr. Abdulmecit Yıldız, organ bağışının önemine dikkat çekerek,“Çanakkale’de beyin ölümü gerçekleşen bir hastamızın ailesi acı bir günde fedakarlık yaparak organ bağışı yapmayı kabul etti. Böbrek nakli yapacağımız hasta uzun yıllar diyaliz tedavisi gören bir hastamız. Gerek Sağlık Bakanlığı’nın listesi gerekse klinik değerlendirmelerimiz sonucu hastamıza böbrek naklini uygun gördük. Yaklaşık 12 saat sürecek olan hazırlıklardan sonra ameliyata alınacak. İnşallah başarılı bir operasyondan sonra hasta diyalize bağımlı yaşamaktan kurtulup yeni böbreğiyle birlikte yeni bir yaşama da merhaba diyecek. İnşallah tüm halkımız duyarlı davranarak organ bağışlarıyla hayat kurtarır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X