’50 bin lira zam iddiaları yanlış’

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni vergileme sistemi nedeniyle yeni araç fiyatlarında 50 bin liraya kadar artış olacağına ilişkin iddiaların külliyen yanlış olduğunu söyledi.

’50 bin lira zam iddiaları yanlış’

Kamuoyunda gerçek olmayan birtakım değerlendirmeler yapıldığını dile getiren Ağbal, ”Otomobil satış fiyatında 50 bin lira artış olacağı, külliyen yanlış değerlendirmelerdir. Piyasaya yansıyan şekilde bir artış söz konusu değil. Araçlar segment ve çeşit olarak çok farklılaştı. Sadece motor silindir hacmine dayalı bir vergileme sistemi sürdürülebilir değil. Otomobil sektörü Türkiye için staretjik; istihdam, yatırım, ihracatımız için stratejik bir sektör. Bu sektörde birşey yaparken özenli ve dikkatli bir yaklaşım içinde oluruz. O nedenle araç fiyatlarında şu kadar artış olacak değerlendirmeleri boş, geçersiz değerlendirmelerdir. Hükümet olarak vergi adaletine uygun yapıyı nasıl kuracağımıza ilişkin ayrı bir çalışma yapar uygulamaya sokarız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X