50 bin öğrenciye organ nakli eğitimi

Organ bağışında peş peşe üç yıldır birinci olan Bursa Kamu Hastaneleri’ne bağlı sağlık tesislerinin organ nakli koordinatörleri, çalışmalarına hızla devam ediyor. Organ nakli koordinatörleri, 2008 yılından itibaren okullarda verdiği organ bağışı ve nakli

50 bin öğrenciye organ nakli eğitimi

Geçen hafta Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesinde Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Aslı Bahar Dübek tarafından verilen eğitimde, öğrencilere, organ bağışı, organ nakli, beyin ölümü konuları hakkında bilgi verilirken, kimler organ bağışı yapabilir, donör organizasyonu nasıl olur ve ulusal koordinasyon konuları da anlatıldı.

Eğitim sonrası açıklamalarda bulunan Aslı Bahar Dübek, “Bizler organ nakil koordinatörleri olarak nakli ve bağışın öneminden bahsediyoruz. Ana hatlarıyla beyin ölümü kavramı, organ bağışı nerelere yapılır, nasıl yapılır, kimler yapabilir. Bunları anlatıyoruz” dedi.

2008 yılından itibaren yaklaşık 50 bin civarında çocuğun eğitildiğini belirten Dübek, “Son 3 ayda 12 okula gittik ve 3000 öğrenciye eğitim verildi. Eğitimlerimiz Mayıs sonuna kadar devam edecek ve gelecek dönemde tekrar devam edeceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X