50 kişiye saldıran baykuşa müebbet hapis!

Hollanda’nın başkenti Amsterdam yakınlarındaki Purmerend kentinde mart ayında çok sayıda kişiye saldırarak bölgede paniğe yol açan puhu kuşu, özel bir barınakta sürekli “hapis” tutulacak.

50 kişiye saldıran baykuşa müebbet hapis!

Purmerend Belediyesi, yaklaşık 7 aydır bir nevi hapis tutulan kuşun, serbest kaldığında yeniden insanlara saldırabileceği gerekçesiyle doğaya salınmaması kararı alındığını duyurdu. Belediye yönetimi kuşun tek başına özel bir barınakta tutulmasına ilişkin devletten izin talebinde bulunulduğunu da açıkladı.

Kentte 50’den fazla kişiye saldırarak yaralanmalarına yol açan, korunan hayvanlar kategorisinde yer alan puhu kuşu, mart ayında Kuzey Hollanda eyaletinin verdiği özel izinle uzman bir avcı tarafından iki haftalık uğraş sonucu yakalanmıştı.

Kent sakinleri, özellikle akşamları puhu kuşundan korunmak için uzun süre şapka takarak ya da şemsiyeyle dolaşmak zorunda kalmıştı.

Dünyanın en büyük baykuş türlerinden Avrupa puhu kuşunun ağırlığı üç kiloya, kanat açıklığı da 1 metre 80 santimetreye ulaşabiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X