52 bin denetim 3 milyon TL ceza

Geride bıraktığımız Ramazan ayında Bakanlık gıda terörüne savaş açtı. Üretim ve tüketim noktalarına yapılan denetimler sonucunda halk sağlığını tehdit edenlere ceza kesildi, bazı firmalar hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

52 bin denetim 3 milyon TL ceza

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekipleri, ramazanda gıda ürünlerine yönelik 52 bin 268 denetimi gerçekleştirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ramazan kumanyaları ve iftariyelikler başta olmak üzere üretim, toplu tüketim ve satış yerlerine yönelik denetimlerin sıklaştırıldığı bildirildi. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yurt genelinde 52 bin 268 denetim gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, bunların 15 bin 964’ünün toplu tüketim, 23 bin 194’ünün satış, 13 bin 110’unun da üretim yerlerine yönelik olduğu belirtildi.

TÜKETİCİLER UYARILDI

Açıklamada, mevzuata aykırı faaliyet gösteren gıda işletmelerine 3 milyon 595 bin 31 lira ceza uygulandığı, 3 işletme hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu bilgisine yer verildi. Tüketicilere de uyarıda bulunulan açıklamada, sağlıksız, asgari kalite ve hijyen kriterlerini içermeyen gıdaların tüketilmemesi istendi. Gıda işletmecilerinin mevzuata uygun üretim, satış ve dağıtım yapmalarının önemine işaret edilen açıklamada, ‘Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği’ne uyulması gerektiği vurgulandı.

ŞİKAYETLER ALO 174’E

Bakanlık açıklamasında, her ürünün kendisine özgü muhafaza şartlarında satılıp satılmadığına dikkat edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, sütlaç, kazandibi, muhallebi ve dondurma gibi sütlü tatlıların da hazırlandıktan sonra mutlaka soğutucuda bekletilmesi tavsiyesinde bulunuldu. Bu tür ürünlerin alışverişin sonunda satın alınması ve muhafaza koşullarına uygun olarak kısa sürede taşınmasının önemli olduğu vurgulanan açıklamada, tüketicilerin şikayetlerini ‘Alo 174 Gıda Hattı’na iletebilecekleri hatırlatıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X