54 ton tavuk iade edildi, stadyum inşaatı yasaklandı

Rusya’ya ait Su-24 tipi bir savaş uçağının sınır ihlali yaptığı iddiası ile Türk F-16’ları tarafından düşürülmesinin ardından, Rusya’nın Türkiye’ye yönelik ‘gayriresmi ambargosu’ artarak devam ediyor.

54 ton tavuk iade edildi, stadyum inşaatı yasaklandı

Sputnik’in haberine göre, Kaliningrad’a gönderilen 54 ton tavuk gerekli sağlık koşullarına uymadığı gerekçesiyle iade edildi. Bu arada, Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko, Türk inşaat firmalarının Rusya’da gerçekleştirilecek 2018 Dünya Şampiyonası için yapılacak stadyumların inşasında yer almayacağını açıkladı.

Rusya İnşaat ve Kamu Hizmetleri Bakanı Mihail Men de, Rusya’da faaliyet gösteren Türk inşaat şirketlerinin faaliyetlerinin engellenebileceğini belirterek, “Türk şirketlerin bazıları, büyük inşaat projelerinden çıkarılabilir. Ortak olarak onlara güvenimiz azaldı” dedi. Öte yandan, Moskova inşaat piyasasından bir kaynak, RIA Novosti’ye açıklamasında, Moskova’da panel binalar hariç tüm yapıların yüzde 70’inin Türk müteahhitlerinin yardımıyla inşa edildiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X