55 bin dönüm arazi böyle sulanacak

Türkiye’de ilk defa DSİ tarafından Bursa’nın Yenişehir ilçesinde hayata geçirilen uydu bağlantılı otomatik sulama sistemi devreye girdi.

55 bin dönüm arazi böyle sulanacak

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı ve Sulama Birliği Başkanı Sadi Aktaş, Türkiye’de ilk olan otomatik uydu bağlantılı bu sistemden 3500 çiftçinin faydalanacağını, toplam 55 bin dönüm arazinin su ile buluşacağını söyledi.

 

Aktaş, “DSİ tarafından yaptırılan tesisler 13 milyon TL’ye mal oldu. Bu tesisler radyo frekans scada sistemi ile uydudan takip edilecek. Biz Sulama Birliği olarak bu parayı 15 yıl içinde geri ödeyeceğiz. Çiftçilerimiz kaçak su kullanmasınlar, yoksa cezai müeyyideye maruz kalırlar. Türkiye’de ilk ilçemize yapılan bu önemli hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Çiftçilik yapan Emin Karaca ise, Türkiye’de ilk olan bu sistem sayesinde 13 dönümlük arazisini tek seferde sulama imkanı bulduğunu söyledi. Karaca, “Bu sistem devreye girmeden evvel 5 seferde tarlamı ancak sulayabiliyordum. Üstelik mazot masrafımızın yanı sıra suda istediğimiz randımanı almamız mümkün değildi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X