550 bin öğrenci yarın dersbaşına

Bursa’da 550 bin öğrenci için ders zili yarın çalıyor. Kurban Bayramı tatilinin araya girmesi nedeniyle, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı 14 gün gecikmeli başlıyor. Bu gecikme nedeniyle öğrenciler, 3.5 ay yaz tatili yapmış oldu.

550 bin öğrenci yarın dersbaşına

SEYİT GÜNDOĞAN

Bursa genelinde ilk, orta ve lise olmak üzere toplam 550 bin öğrenci yarın ders başı yapıyor. İlk, orta ve lise olmak üzere toplam bin 500 okulda ders başı yapacak 550 bin öğrencinin yanısıra yaklaşık 29 bin öğretmen de yeni eğitim-öğretim yılına merhaba diyecek. 

2015-2016 eğitim-öğretim yılında yaklaşık 40 bin çocuk da okulla tanışacak. Kurban Bayramı’nın araya girmesiyle yeni eğitim-öğretim yılı 14 gün gecikmeli başlarken, öğrenciler 3.5 ay yaz tatili yapmış oldu. 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için sömestr tatili 22 Ocak-8 Şubat tarihleri arasında olurken, ders yılı ise 17 Haziran’da son bulacak. 

SARIKAYA’DAN MESAJ

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, yeni eğitim-öğretim yılı için yayınladığı mesajda, hedeflerinin geleceğimizin teminatı çocukları ve gençleri birey olma bilincine sevk eden, onların ülkelerine ve milletine faydalı olma bilinciyle yetişmelerini sağlayacak bir eğitim sistemi olduğunu belirterek, eğitimciler olarak da gelişen ve değişen dünya şartlarına ayak uydurabilmek için kendilerini geliştirerek, büyük düşünmeli ve gerekli bilgi ve donanıma sahip duruma gelmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Sarıkaya, ‘Yürekleri pırıl pırıl tertemiz olan ve gözlerindeki umut ışıkları ile anne babalarının kucaklarından öğretmenlerin bilgisine ve vicdanlarının diline emanet edilen, ülkemizin geleceğini oluşturacak sevgili öğrencilerimizin yetiştirilmeleri hususunda her zaman olduğu gibi azim ve fedakârlıkla çalışacağıza. Başarıya ulaşmak ve öğrencilerimizi Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda yetiştirmek için var gücümüzle çalışarak, bu yolda emin adımlarla yürüyeceğimize olan inancım ve güvenim tamdır’ dedi.

 

Öğrencileri de unutmayan Sarıkaya, ‘Sevgili Öğrencilerimiz, sizler ülkemizin yakın geleceğinin yapı taşları ve uzak geleceğinin mimarları olacaksınız. Nitelikli birer birey olarak yetişmek ve bir meslek sahibi olma yönünde hedefleriniz mevcut. Bu hedefleri ulaşmak için okullarınızda öğretmenlerinizden olabildiğince çok bilgi almalısınız. Ancak unutmayınız ki okulunuzun aynı zamanda sizlere paylaşmayı öğreten, saygı ve sevgi aşılayan, arkadaşlık duygularını pekiştiren ve faydalı bir birey olmanızı sağlayacak olan huzur dolu yuvanızdır. Ülkemizin dünya sıralamasında en ön sıralarda olması için okul sürecinizi araştıran, sorgulayan ve kendini sürekli yenileyerek yetişme isteğinde olmanıza bağlıdır. Daha mutlu ve güzel gelecek için her zaman siz değerli öğrencilerimizin yanında olduğumu bilmenizi isterim’ dedi. 

Yeni eğitim öğretim yılımızın ülkemize, milletimize, tüm eğitim çalışanlarına, öğrenci ve velilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyor ve tüm paydaşlarımıza başarılar diliyorum

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X