57. Alay’a vefa yürüyüşü

Çanakkale Savaşları’nda destan yazan 57. Alay’ın, Yarbay Mustafa Kemal’den gelen, “Ben size taarruz etmeyi emretmeyi değil ölmeyi emrediyorum” sözüyle Conkbayırı’na kadar olan yürüyüşü, dün temsilen canlandırıldı.

57. Alay’a vefa yürüyüşü

Binlerce kişi katıldığı Vefa Yürüyüşü öncesinde ‘çifte ezan’ ve Yasin-i Şerif okunmasının ardından kalabalık sabah namazında saf tuttu. Daha sonra yürüyüşe geçildi ve alanda aralıklarla top atışının canlandırıldığı ses yayını yapıldı. 

Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüşe, Balkan ülkelerinden gelen gençler, öğrenciler ve izci grupları ile vatandaşlar katıldı. Yürüyüşü Gençlik ve Spor Bakanı Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak birlikte tamamladı. 

 

PRENS CHARLES TÖRENDE

Yürüşüyün tamamlandığı Conkbayırı’ndaki 57. Alay Şehitliği’nde düzenlenen anma törenine ise Birleşik Krallık Galler Prensi Charles, AB Bakanı ve Başmüzakereci BozkırVolkan, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ile çok sayıda üst düzey yabancı devlet adamı katıldı.

Prens Charles, 57. Alay Şehitliği girişinde anıtı bulunan, dünyanın en yaşlı gazisi unvanına sahip, 110 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz’ın talebi üzerine onunla fotoğraf çektirdi. 

İrlanda Devlet Başkanı Michael Higgins, Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Yeni Zelanda Başbakanı John Key, Prens Charles’ın oğlu Harry, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ile çok sayıda üst düzey yabancı konuk törende hazır bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X