57 yılda 6 final bir kupa! İşte Timsah’ın seyir defteri..

Bursaspor Ziraat Türkiye Kupası’nda 5 sezondur son 16 turunu geçemiyor… 57 yıllık tarihinde 6 kez final oynayan yeşil beyazlılar, ilk ve tek kupa şampiyonluğunu 1986’da Altay’ı 2-0 yenerek yaşadı. Kupada eski günlerini arayan Timsah, salı günü Antalya’yı elemeye çalışacak.

57 yılda 6 final bir kupa! İşte Timsah’ın seyir defteri..

Kendi altyapısından yetiştirdiği genç kadroyla mücadele ettiği TFF 1. Lig’de ilk yarının son haftalarına doğru ivme yakalayan Bursaspor, gözünü kupaya çevirdi. İlk yarıyı 27 puan ile 9. basamakta tamamlayan yeşil beyazlılar, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda evinde oynayacağı Fraport TAV Antalyaspor’u da eleyerek adını çeyrek finale yazdırmaya çalışacak. Salı günü saat 15.45’te Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda tek maç üzerinden oynanacak zorlu randevuda, VAR da devrede olacak.

KİMLERİ ELEDİ?
Bu sezon kupa serüvenine 3. turdan başlayan Bursaspor, evinde Karşıyaka’yı penaltılar sonucu eleyerek üst tura yükseldi. 4. turda 2. Lig ekiplerinden 1922 Konyaspor’u konuk eden yeşil beyazlılar, sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrılarak adını 5. tura yazdırdı. Bu turda ise, İzmir deplasmanına çıkan Bursaspor, Göztepe’yi de uzatmalarda 5-4 mağlup ederek son 16 turuna kaldı.

SON 16’YI AŞAMIYORUZ
Kupada eski günlerini arayan Bursaspor, son 5 sezondur son 16 turunu geçemedi. 2015-16 ve 2017-18 sezonlarında kupaya son 16 turunda veda eden yeşil beyazlılar, geçtiğimiz sezon 5. turda, bir önceki sezon ise 4. turda kupadan elendi. Bursaspor, 2016-17 sezonundaki kupa serüveni de henüz grup aşamasında son buldu.

FİNALLERİ KAYBETTİK
Bursaspor, daha önceki sezonlarda ise özellikle kupa başarısıyla ön plana çıktı. 2011-12 sezonunda kupada final oynama başarısı gösteren yeşil beyazlılar, Fenerbahçe’ye 4-0’lık skor ile mağlup oldu. 2013-14 sezonunda da yarı finale yükselen Bursaspor, burada eşleştiği Galatasaray’a elenerek kupaya veda etti. Ertesi sezon bir kez daha finale çıkan Bursaspor, yine Galatasaray ile karşılaşırken; çekişmeli geçen karşılaşma sonrası 3-2 kaybederek kupayı kıl payı kaçırdı.

Tek kupa 1986’da
Sedat 3’ün elinde

Bursaspor, tarihindeki ilk ve tek Türkiye Kupası’nı 1986 yılında kazandı. Cavit Çağlar’ın başkanlığı döneminde Atatürk Stadı’ndaki finalde Altay’ı Beyhan ve Tulipan’ın golleriyle 2-0 mağlup eden yeşil beyazlı takımın kazandığı kupayı Kaptan Sedat Özden (3) havaya kaldırmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X