6.5 büyüklüğünde deprem! 25 ölü

Sumatra açıklarında deniz dibinde meydana gelen sarsıntı binaları yıktı, binlerce insan panikle kendini sokağa attı. En az 25 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan depremde can kaybının artmasından korkuluyor.

6.5 büyüklüğünde deprem! 25 ölü

Endonezya’nın Açeh eyaletinde denizaltında 6.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Sumatra Adası’nın güneydoğusundaki Sigli kenti. Depremin hissedilmesiyle geniş bir bölgede çok sayıda insan panikle evlerinden fırlayıp sokağa kaçtı.

 

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi, yerel saatle 05.03’te yeri sallayan depremin zeminin 19 kilometre altında gerçekleştiğini duyurdu.

 

Sumatra Adası’nda çok sayıda binanın yıkılmasına yol açan depremde en az 25 can kaybı var. Ölenlerin arasında çocukların da bulunduğu bildiriliyor.

 

BBC’ye konuşan yerel yetkili Said Mulyadi, yaşadıkları bölgenin şiddetli bir şekilde sarsıldığını ve ölü sayısının artabileceğini söyledi. Kurtarma ekipleri, enkazların altında canlı kalan insanları arıyor.

 

Bölgeden gelen haberlere göre, çok sayıda büyük iş makinesi yıkılan binaların enkazını kaldırmaya çalışıyor ve daha fazlasına da ihtiyaç var.

 

TSUNAMİ RİSKİ YOK

 

Endonezya meteoroloji yetkilileri, bir tsunami riskinin bulunmadığını açıkladı.

 

2004 yılında denizaltında meydana gelen tarihi depremin ardından ortaya çıkan dev tsunami dalgaları, 120 bin insanın ölümüne neden olmuştu.

 

Endonezya, yeryüzündeki en önemli fay hatlarından Pasifik Ateş Çemberi’nin üzerinde bulunuyor. Sumatra Adası, yıl içinde birçok kez depreme ev sahipliği yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X