6 ayda tavan yaptı!

Fatih Terim’in, A Milli Takım formasını yalnızca 1 kez giymesine karşın EURO 2016 kadrosuna dahil ettiği 18 yaşındaki Emre Mor, yıldızını son 6 ay içinde parlattı.

6 ayda tavan yaptı!

A Milli Futbol Takımımızın 2016 Avrupa Şampiyonası öncesi 23 kişilik nihai kadrosuna alınmasıyla Türk futbol gündeminin ilk sıralarına oturan Emre Mor’un hızlı yükselişi dikkati çekiyor. 

Babası Uşaklı bir gurbetçi, annesi ise Makedonyalı olan ve Danimarka’da dünyaya gelen 18 yaşındaki oyuncu, yaklaşık 4 ay önce Türk vatandaşlığına geçmesinin ardından bir anda kendisini A Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası kadrosunda buldu. Emre Mor şimdiden beklentileri oldukça yükseltmiş durumda.

ŞUBAT’TA VATANDAŞ OLDU

Danimarka Süper Ligi ekiplerinden Nordsjaealland’da dikkatleri üzerine çekmeye başlayan Emre, şubat ayında Türk vatandaşlığını alıp, sosyal medya hesabından da yaşadığı mutluluğu paylaşırken, mart ayında ise Ümit Milli Takımı’nın kadrosuna davet edildi ve Slovakya’ya karşı forma giydi. Daha sonra A Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası öncesi geniş kadrosuna davet edilen Emre, Karadağ ile oynanan hazırlık maçının ikinci yarısında oyuna girerken, sergilediği performansla büyük beğeni kazandı.

TERİM’İN GÖZÜNE GİRDİ

Karadağ karşılaşmasında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in gözüne girmeyi başaran Emre, Avrupa Şampiyonası’nın 23 kişilik nihai kadrosunda kendisine yer buldu. Futbola 4 yaşında Danimarka’da başlayan Emre, geride kalan sezonun başında Danimarka Süper Ligi ekiplerinden Nordsjaelland’ın genç takımına dahil oldu. Emre, kısa sürede A takıma çıkarken, sezonun ikinci yarısında ise ilk 11’in değişmez isimlerinden biri olmayı başardı. Son 6 ay içinde futbol kariyerinde önemli adımlar atan başarılı futbolcu, takımıyla çıktığı 13 lig maçında 2 gol attı.

DEĞERİ 100 BİN EURO’YDU

Nordsjaelland’la 2019 yılı haziran ayına kadar sözleşmesi bulunan oyuncu, Viborg’a karşı attığı golle de takımının Süper Lig’de gol atan en genç futbolcusu unvanını elde etti. A Milli Takım tercihini Türkiye’den yana kullanan Emre, Danimarka’nın 17, 18 ve 19 yaşaltı milli takımlarında 23 kez forma giydi ve 5 gol attı. 

Nordsjaelland’da sezon başı bonservis değeri 100 bin Euro olarak gösterilen Emre Mor, yakaladığı çıkışla Türkiye’den ve Avrupa’dan birçok kulübün transfer gündemine girmeyi başardı. Liverpool, Manchester United ve Manchester City’nin ilgilendiği iddia edilen oyuncunun adı, Almanya’da ise Borussia Dortmund ile anılıyor.

HAYATINI FUTBOLA ENDEKSLEDİ

Adı bir anda futbol gündeminde yer almaya başlayan Emre Mor, hayatını adeta futbola endeksledi. Futbol kariyerine odaklanmak için 16 yaşında okulu bırakan Emre, yaşadığı önemli sakatlığa rağmen de hedeflerinden vazgeçmedi. 

Danimarka Milli Takımı’nda ayağı kırılan ve bir süre futbol oynayamayan genç oyuncu, bu zor dönemi de atlatarak kariyerinde önemli adımlar atmayı başardı. Sakatlığı döneminde ayaklarına 2,5 kiloluk ağırlıklar bağlayarak çalışan ve gücünü yeniden kazanan Emre Mor, A Milli Takım formasıyla Avrupa Şampiyonası’nda da adından söz ettirme peşinde.

BABASI HAPİSTE

Futbol hayatında başarılı bir dönem geçiren Emre, özel hayatında ise sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Kopenhag’da restoran işleten babasının bir trafik kazası sonrası 4 ay hapis cezası alması, Emre için zorlu bir sürece neden oldu. Emre Mor, trafik kazasında yaralanmaya sebebiyet vermesi ve kullandığı aracın sigortasının bulunmaması nedeniyle hapis cezası alan babasının gelecek ay tahliye olmasını bekliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X