6 gün sonra o yasak kalktı

ABD’nin Baltimore kentinde bir siyah gencin gözaltında ölümü ardından patlak veren gösterileri takiben ilan edilen gece sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

6 gün sonra o yasak kalktı

Yasak, Salı gününden beri yürürlükteydi.

25 yaşındaki Freddie Gray’in ölümü ardından doğan protestolar sırasında polis ile eylemciler arasında çatışmalar yaşanmıştı.

Gray’in ölümüyle ilgili altı polis yargılanıyor. Polisler herhangi yanlış bir şey yapmadıklarını söylüyor.

12 Nisan’da gözaltına alınan Gray, içine konduğu polis minibüsünün içinde oluşan yaralar ardından kaldırıldığı hastanede bir hafta sonra ölmüştü.

Protestolar ardından ilan edilen gece sokağa çıkma yasağı kapsamında vatandaşlara 22.00 ila 05.00 arasında dışarı çıkmamaları emredilmişti.

Pazar günü Baltimore Belediye Başkanı Stephani Rawlings-Blake, gerek kalmadığı gerekçesiyle yasağın kaldırıldığını belirtti.

En fazla çatışma Pazartesi günkü gösterilerde yaşanmıştı.

O günden bu yana gösteriler sürüyor ancak daha sakin bir hal almış durumda. Cep telefonuyla tutuklamayı kaydeden bir kişinin görüntülerine göre, iki polis Gray’i kollarından sürükleyerek polis aracına götürdü.

Polise göre Gray’in karakola götürülmesi 30 dakika aldı ve orada sağlık ekibi çağrıldı.

Polis Gray’in polis aracında tıbbi yardım talep ettiğini ve bunu reddederek hata yaptıklarını kabul etti.

Emniyet yetkilileri yönetmeliklere aykırı şeklide minibüste Gray’e kemer takılmadığını da kabul ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X