6 isim Milli Takım’ı bıraktı

Lionel Messi’den sonra Agüero, Lavezzi ve Higuain de bırakıyor. Arjantin’in Copa America finalinde Şili’ye kaybetmesi ve penaltı kaçıran Messi’nin milli takımını bıraktığını açıklamasının ardından ülkede artçı şoklar yaşanmaya devam ediyor.

6 isim Milli Takım’ı bıraktı

Milli takımını bıraktığını açıklayanLionel Messi’nin ardından Arjantin’in diğer yıldızlarıGonzalo Higuain, Ezequiel Lavezzi, Sergio Agüero, Javier Mascherano ve Lucas Biglia gibi yıldızların da milli takımlarını bırakma kararı aldıkları öğrenildi.

 

Arjantin’in Copa America’yı kaybetmesi büyük bir yıkıma neden olurken, penaltı atışarı sırasında Messi’nin atışını kaçırması ve son olarak Biglia’nın penaltısını Claudio Bravo’nun kurtarmasıyla Şili kupaya uzandı ve Arjantin büyük üzüntü yaşadı.

 

Messi’nin özellikle Barcelona’daki formu sebebiyle sürekli efsane futbolcu Maradona’yla kıyaslanması sebep olmuş, Messi’nin Barcelona’daki tüm başarılarına rağmen Arjantin Milli Takımı’yla başta Dünya Kupası olmak üzere herhangi bir kupa kazanamaması yıldız oyuncu da büyük stres yaratmıştı.

 

Copa Amerika’da da hüsran yaşanması ise Messi’nin “Artık yeter” demesine sebep oldu ve başarılı oyuncu milli takımını bıraktı.

 

Kaptanın gemiyi terk etmesi ise domino taşı gibi bir etki yarattı. Futbol hayatlarını Avrupa’da sürdüren diğer yıldızlar Higuain, Biglia, Agüero, Mascherano ve Çin’de oynayan Lavezzi de Arjantin Milli Takımı’nı bırakma kararı verdi.

 

Messi, milli takım kariyerine 2005 yılında Macaristan’la oynanan maçta başlamış, toplamda 113 kez forma giyerken 55 de gol kaydetmişti.

 

2008 Pekin Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan Arjantin Milli Takımı’nın iki yıldızı… Agüero ve Messi

 

Şili Milli Takımı’nın kupayı almasında önemli pay sahibi olan ve son olarak Biglia’nın penaltısını kurtaran Claudio Bravo, konuyla ilgili Marca’ya yaptığı değerlendirmede Messi’ye destek oldu ve “O bence dünyanın en iyi oyuncusu… Hatta tüm zamanların… Futbol takım oyunu, siz ne kadar iyi olursanız olun tek başınıza her şeyi değiştiremezsiniz. Şu anda herkesin Messi’ye destek olması gerekir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X