6 kent için kırmızı alarm! Şehirde araçlar suya gömüldü

Geçen yıl sel felaketin yaşandığı Batı Karadeniz’de kırmızı alarm. Bartın, Kastamonu ve Sinop güne sağanakla başladı. Bazı bölgelerde sağanakla birlikte dereler taşarken Zonguldak’taki yedi emin deposunda bulunan araçlar suya gömüldü. CNN Türk’e konuşan Kastamonu Valisi Avni Çakır, sağanakla ilgili alınan tedbirleri açıklayarak uyarıda bulundu. AFAD bölgede son durumu aktardı ve ilgili birimlerin teyakkuza geçtiğini bildirdi. İşte detaylar…

6 kent için kırmızı alarm! Şehirde araçlar suya gömüldü

Bartın’da sabah saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle 24 saatte metrekareye 38 kilogram yağış düştü. Sağanak yağış sonrasında Bartın-Amasra, Bartın-Zonguldak ve Bartın-Karabük yolunda su birikintisi oluştu. Bartın- Amasra yolunda su içinde mahsur kalan otomobiller itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Orduyeri Mahallesi’ndeki yamaçlardan gelen sel suları nedeniyle ana yol sular altında kalırken, yol ortasında otobüs ve bazı araçlar mahsur kaldı. Ekipler araçlardaki insanları tahliye ederek, güvenli bölgeye aldı. Kent merkezindeki çok sayıda ev ve işyerinin bodrum katlarını su bastı. Bazı evlerde mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

6 kent için kırmızı alarm Şehirde araçlar suya gömüldü

AFAD’DAN YENİ UYARI: TEYAKKUZA GEÇİRİLMİŞTİR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Batı Karadeniz’de devam eden yağışlar için yeni uyarı yayımladı. Twitter hesabından uyarı yayımlayan AFAD, “Meteoroloji’den alınan bilgilere göre Batı Karadeniz’de halen devam eden yağışlar, bu gece saatlerinden itibaren şiddetini artıracaktır. Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında; ilgili afet grupları AFAD Yönetim Merkezi’nde grup temsilcilerinin katılımıyla toplanmıştır. Emniyet, Jandarma, Türk Silahlı Kuvvetleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı, meteorolojik uyarı verilen illerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuza geçirilmiştir. Emniyet’ten 1 helikopter Sinop iline Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan 1 helikopter Bartın, Amasra’ya görevlendirilmiştir. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, kamu kurumları ve belediyeler, yaşanabilecek olumsuzluklara destek vermek amacıyla, iş makinesi ve personel görevlendirmek üzere teyakkuza geçirilmiştir. Ayrıca, meteorolojik uyarı verilen illere sınır ve yakın tüm iller teyakkuza geçirilmiştir. Bakanlığımızca; Ankara, Afyonkarahisar, Bursa, Eskişehir, İstanbul, Aksaray, Balıkesir, Samsun, Trabzon, Kayseri, Erzurum, Tokat ve Sakarya illerinden Bartın, Düzce, Kastamonu, Zonguldak ve Sinop illerine, toplamda 104 personel 14 araç ve 10 bot görevlendirilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

ZONGULDAK’TA ARAÇLAR SUYA GÖMÜLDÜ

Zonguldak’ta etkili olan sağanak yağış nedeniyle Çaydamar deresi taştı. Kent merkezinde öğle saatlerinden itibaren etkisini artıran sağanak yağış etkili oldu. Suların yükselmesi ile dere kenarında bulunan yedi emin deposunu su bastı. Bazı araçlar suya gömüldü.

6 kent için kırmızı alarm Şehirde araçlar suya gömüldü

 

ÇÖKME TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA KALAN KÖPRÜ TRAFİĞE KAPATILDI

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde aniden bastıran şiddetli yağış sonrası ev ve tarlalar sular altında kaldı. Su debisi yükselen Gökçebey Köprüsü ise tedbir amacı trafiğe kapatıldı. Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde öğle saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağış etkili oldu. Gaziler Mahallesi’nde yağış sonrası logar kapaklarının tıkanması ile sel baskını yaşanırken ev ve tarlalar sular altında kaldı. Bölgeye AFAD ekipleri ve iş makineleri sevk edildi. Yolların göle döndüğü ilçede sağanak yağmur nedeniyle su debisi yükselen Gökçebey Köprüsü ise tedbir amacıyla trafiğe kapatıldı.

BİR UYARI BAKANLIKTAN GELDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da bir uyarıda bulunarak, “Bartın, Kastamonu, Sinop, Karabük, Zonguldak, Düzce. Bu illerimiz için Meteoroloji Genel Müdürlüğü ‘kırmızı’ kodla uyarıyor” dedi.

“GEÇİCİ KÖPRÜLER TEDBİR İÇİN KALKACAK”

CNN Türk’e konuşan Kastamonu Valisi Avni Çakır, “Dün başlayan ve yarın akşam saatlerine kadar devam edecek yağış var. Bu gece riskli yağış bekliyoruz. Kriz merkezlerimizi oluşturduk. Yağmura karşı tedbirlerimizi güçlü bir şekilde aldık. Bozkurt’taki geçici köprüler tedbir için kalkacak. Vatandaşlarımızın çok dikkatli olması lazım. Pazartesi günü akşam geç saatlere kadar teyakkuz halinde olacağız.” dedi.

ORHAN ŞEN “DİKKAT” DEYİP UYARDI

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bu gece (Pazar) 21:00 de Sinop un batısında Ayancık ve Türkeli civarında başlayacak şiddetli yağış şiddetlenerek yarın (pazartesi) tümgün batı Karadeniz sahil ve iç kesimlerini de (Cide, Amasra, Bartın, Zonguldak, Taşköprü, Boyabat) etkileyecek. Şimdiden tedbir alınmalıdır.

6 kent için kırmızı alarm Şehirde araçlar suya gömüldü

SİNOP’TA KORKUTAN GÖRÜNTÜ

Sinop’un Türkeli ilçesinde, Kirtozaltı açıklarında denizde oluşan hortum vatandaşlarca görüntülendi. Hortum tonlarca su kütlesini havaya kaldırarak etrafından çevirdi. Sahil kıyısına kadar ilerleyen hava olayı bir süre panik oluşturdu. Yaklaşık 10 dakika süren hortum esnasında nefesler tutuldu. Hortum neyse ki karaya ulaşmadan etkisini yitirdi. Çevrede ikamet eden vatandaşlar da rahat bir nefes aldı.

6 kent için kırmızı alarm Şehirde araçlar suya gömüldü

ARTVİN

Merkeze bağlı Taşlıca köyü Örenli Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde sağanağın etkisiyle heyelan meydana geldi. Heyelanda yamaçtan kopan kaya, Kara ailesinin tek katlı evinin duvarını yıktı. Evde hasar oluşurken, o sırada balkondaki 3 kişi büyük korku yaşadı. Evde hasar tespit çalışması başlatıldı.

DHA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X