‘6 milyon mükellef nefes alacak’

AK Parti Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, TBMM’de kabul edilen 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunun, mükellefe nefes aldıracağını söyledi.

‘6 milyon mükellef nefes alacak’

Şahin, yaptığı açıklamada, vatandaşlara söz konusu kanunun getirdikleri kolaylıklardan yararlanma çağrısı yaptı. Başvuruların ekim ayı sonuna kadar kabul edileceğini hatırlatan Şahin, yapılandırma ile ilgili şu bilgileri verdi: 

“Burada asıl alacağın tahsilinden vazgeçilmesi söz konusu değildir. Ayrıca temmuz ayında ödenmesi gereken 2016 yılı motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksiti ile 2016 yılı gelir vergisi ikinci taksiti kanun kapsamı dışında tutulmuştur. Düzenleme, asıl alacağın gecikme faizi, gecikme zammı ve gecikme zammını yurtiçi ÜFE oranına göre yeniden hesaplanarak ödenmesini öngörüyor. Kanunla 6 milyon civarındaki mükellefin 30 Haziran 2016 tarihine kadarki kamu alacaklarının cezaları ve faizlerinin yeniden yapılandırılması kapsam içine alınmaktadır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X