6 müdür atamasına yürütmeyi durdurma

75 puanın altında kaldıkları gerekçesiyle görevlerinden alınan 286 okul müdüründen 150’si uygulamanın iptali için mahkemeye başvururken, şimdiye kadar toplam 6 okul müdürü için yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

6 müdür atamasına yürütmeyi durdurma

MAHKEME MÜDÜR KIYIMINI DURDURDU

Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, mahkemenin müdür kıyımını durdurduğunu söyledi. Türkoğlu, şöyle konuştu:

“Milli Eğitim’deki büyük tasfiye sürecini yargı durdurdu. Ağustos-Eylül ayında yapılan mahkeme müracaatlarımız sonuçlanmaya başladı. Çıkan bu kararlar, aslında bundan sonraki mahkeme kararlarının da bir öncüsüdür. Yargı demiştir ki, ‘Bursa Milli Eğitiminde puan vericiler, hak, hukuk, adalet tanımadan, siyasi bir anlayışla kıyım yapmışlar ve kadrolaşmaya çalışmışlardır.’ Bu yargı kararlarından sonra Milli Eğitim’in, yürütmeyi durdurma kararı alan idarecileri okullarına tekrar göndermelidir. Sürekli hukuk duvarına çarpan Bursa Milli Eğitimi, kendisini bir kez daha sorgulamalı, yargı kararlarını bir kez daha okumalı. Karar incelendiğinde, değerlendirme kriterlerinin ne kadar subjektif, gerçekçilikten uzak, nesnel olmadığı görülecektir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X