60 saat sonra enkazdan kurtuluş

Ölü sayısının 5 bine yaklaştığı Nepal’de kurtarma ekipleri zamanla yarışıyor.

60 saat sonra enkazdan kurtuluş

Pazar günü bölgeye ulaşan Türk kurtarma ekibi Katmandu yakınlarında depremden yaklaşık 60 saat sonra bir genci enkazdan sağ çıkardı. 

21 yaşındaki John Keisi’nin canlı olarak kurtarılması için Çin arama kurtarma ekibiyle koordineli olarak  yürütülen çalışma, yaklaşık 13 saat sürdü.  Türk ekibi önceki gün de 22 yaşındaki bir kişiyi enkazdan kurtarmıştı.

HARİTADAN SİLİNDİ

Bu arada BM, 27 milyon nüfusa sahip Nepal’de meydana gelen depremin 8 milyon kişiyi etkilediğini duyururken, bazı köyler haritadan silindiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Laxmi Dhakal, afetten en çok etkilenen Katmandu Vadisi’nde bin 440, ülkenin orta kesimlerinde de 2 bin 589 kişinin öldüğünü açıkladı.Depremde ve artçı sarsıntılarda 2 binden fazla evin yerle bir olduğunu, binlerce evin de oturulamaz hala geldiğini belirten Dhakal, kırsal kesimde bazı köylerin haritadan silindiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X