600 milyon dolarlık fırsat

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Ali Sami Aydın, Türkiye’nin Amerika’ya ev tekstili ihracatının 600 milyon dolar civarında olduğunu belirterek, ”Şartlar iyi değerlendirilebilirse bir o kadar daha fırsat var” dedi

600 milyon dolarlık fırsat

Aydın, yaptığı açıklamada, ev tekstili sektörünün 3 milyar dolarlık ihracatı, 12 milyar dolarlık iç pazar büyüklüğü ile 15 milyar dolarlık bir hacme sahip olduğunu kaydetti. Dünya ev tekstili sektörünün ihracat büyüklüğünün 95 milyar dolar civarında olduğu bilgisini veren Aydın, bunun yarısını Çin’in gerçekleştirdiğini vurguladı. Türkiye’nin ev tekstili anlamında dünyada marka olduğunu aktaran Aydın, ülkede bütün sektörler yan yana konulduğunda dünyada marka olan tek alanın ev tekstili olduğunun görüldüğünü kaydetti. Aydın, ev tekstili alanında dünyanın her yerinde Türk ürünlerinin bulunabileceğini hatırlattı.

SİPARİŞLER ARTIYOR

Bu alanda bir Türk firmasını en kısa sürede dünya markası haline getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Aydın, referandumdan sonra Türkiye’nin olumlu bir sürece girdiğine işaret ederek, sözlerine şöyle devam etti: ”Bu sadece Türkiye’nin iç pazarına yönelik değil. Yabancı alım yapan firmalar noktasında da Türkiye’ye karşı bir güven gelmeye başladı. Siparişlerimizde artışlar var. 2017’de ihracatta minimum yüzde 4-5’lik artış bekliyoruz. 2018’de ise bu rakamın daha fazla olacağından eminiz. Gidişat bunu gösteriyor. Türk markaları ile Türk tasarımlarının da bunu desteklediğini çok net bir şekilde görüyoruz.’

RUSYA’DA BÜYÜK KAYIP YAŞANDI

Ali Sami Aydın, Türk ev tekstili sektörünün en büyük ihracatını Avrupa’ya yaptığını söyledi. Rusya pazarında uçak krizinden sonra büyük kayıp yaşandığını dile getiren Aydın, Türkiye’nin ev tekstili ihracatında dünyada 4. sırada olduğunu aktardı. Aydın, ”Birinci Çin, ikinci Hindistan, üçüncü Almanya” dedi. Çin’e dair oluşan olumsuz algıyı Türkiye’nin fırsata çevirebileceğini ifade eden Aydın, Türkiye’nin Amerika’ya ev tekstili ihracatının 600 milyon dolar civarında olduğu hatırlattı. Aydın, şartlar iyi değerlendirilebilirse bu rakamın 2 katına çıkabileceğini belirterek, ”Amerika’da Türkiye için ev tekstili anlamında 600 milyon dolarlık daha fırsat var” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X