600 yıllık cami hayat buldu

Sultan Çelebi Mehmet’in süt annesi Daye Hatun tarafından 600 yıl önce yaptırılan cami, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek halkın hizmetine sunuldu.

600 yıllık cami hayat buldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bürokratlarıyla birlikte Tayakadın Mahallesi’nde bulunan tarihi camide yapılan çalışmaları inceledi. Altepe, Bursa’da gerçekleştirdikleri çalışmalarla tarihi yeniden ayağa kaldırdıklarını söyledi. Özellikle Osmanlı ilk dönem yapılarının, külliyelerinin bulunduğu tüm alanları restore ettiklerini, yaptıkları çalışmalarla Bursa’yı UNESCO Dünya Mirası listesine soktuklarını belirten Başkan Altepe, kentin tarihi tüm yapılarıyla birlikte dünya için artık evrensel bir değer olduğunu ifade etti.

 

ÖZGÜN KİMLİĞİNE KAVUŞTU

 

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’da ayakta kalan ve restorasyonu gerçekleşmeyen son yapıların da bir bir elden geçirildiğini vurguladı. Tayakadın Mahallesi’nde bulunan Daye Hatun Camii’nin de bunlardan biri olduğunu kaydeden Başkan Altepe, Sultan Çelebi Mehmet’in süt annesi tarafından yaptırılan 600 yıllık eserin yapılan restorasyon çalışmaları sonucunda özgün kimliğine kavuşturulduğunu belirtti. Daha önce cami etrafının tamamen binalarla çevrili olduğunu hatırlatan, yapılan kamulaştırmaların ardından tarihi eserin bu yapılardan kurtarıldığını vurgulayan Başkan Altepe, “Restorasyon Büyükşehir tarafından tamamlandı. Güzel bir avlu, şık bir şadırvan oluştu. Çevre düzenlemesi de yapıldı. Yaklaşık 600 yıl sonra, bir camimiz daha özgün kimliğine kavuştu. Hayırlu uğurlu olsun” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X