’61 bin esnafın temsiline talibim’

Bursa’nın en önemli sivil toplum örgütleri arasında yer alan Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB), milletvekili aday adaylarının en yoğun ziyaret gerçekleştirdiği kurumların başında geliyor.

’61 bin esnafın temsiline talibim’

BESOB’un son ziyaretçisi AK Parti Bursa milletvekilli aday adayı Ali Tombaş oldu. İş yaşamına seyyar satıcılık, ardından bakkallıkla başlayan esnaf kökenli işadamı Tombaş’a BESOB Başkanı Arif Tak tarafından ‘tamiye’ kuşatıldı. Ahilik geleneğinde tamiye kuşanmanın ustalığa terfi edenlere özgün bir ritüel olduğunu belirten Arif Tak, ”İlk kez bir aday adayına tamiye kuşattık. Bundan sonraki aday adayı ziyaretçiler içinde Ahilik geleneğine dikkat çekilmesi adına bu rütüeli gerçekleştirmeyi düşünebiliriz” dedi.

ESNAFIN SESİ OLACAĞIM

AK Parti Aday Adayı Ali Tombaş’da, ”Esnaflıktan gelen bir kardeşinizim. İçinizden biriyim. Bursa’daki 61 bin esnafımızın Ankara’daki sesi olmaya talibim. Allah nasip eder listelerde yer bulursam Anadolu’nun birleştirici gücü olan esnafımızın sesi olacağım. 105 esnaf odası başkanım, 61 bin esnaf kardeşim sorunlarının çözümü noktasında bir telefon kadar bana yakın olacak” diye konuştu. Karadeniz kökenli Ali Tombaş ziyareti sırasında oda başkanlarına fındık ikram etti. Arif Tak’ın, “Seçim şimdiden kazandırmaya başlıyor” sözleri herkesi güldürdü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X