61 Teknoloji bölgesi kuruldu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2001 yılından bu yana 61 Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB) kurulduğunu söyledi.

61 Teknoloji bölgesi kuruldu

Bakan Işık yaptığı açıklamada, Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin 2001 yılında yürürlüğe giren kanun ile kurulmaya başlandığını hatırlattı. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ile sanayinin rekabet gücünü arttırmayı hedeflediklerini aktaran Işık, 2001 yılından bu yana toplam 61 Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulduğunu bildirdi. Kurulan Teknoloji Geliştirme Bölgelerinden 46’sının faaliyette olduğunu belirten Işık, 15’inin ise altyapı çalışmalarının devam etmesi nedeniyle henüz faaliyete geçmediğini kaydetti.

HEDEF YÜZDE 15

Türkiye’nin dünyada teknoloji geliştirme bölgelerine en cömert destek veren ülkelerden biri olduğunu dile getiren Işık, ‘Şu anda yüzde 4’lerde olan ileri teknoloji ürünlerinin ihracat içerisindeki payını yüzde 15’lere çıkarmak için Teknoloji Geliştirme Bölgelerini desteklemeye ve arttırmaya devam edeceğiz’ dedi

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X