659 kişilik ekiple her gün temizlik

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki cadde, sokak ve açık alanları haftanın her gününde 659 kişilik ekiple temizliyor.

659 kişilik ekiple her gün temizlik

Türkiye’nin 52 şehrinden daha kalabalık nüfusuna sahip Yıldırım’ın temizliği için büyük özen gösteriliyor. 

İlçenin 69 mahallesindeki cadde, sokak ve açık alanlar, Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Pazar dâhil olmak üzere her gün titizlikle temizleniyor. Teknolojiyi sokağa taşıyan Yıldırım Belediyesi, elektrikli süpürme araçları da kullanarak sokaklarda kötü görüntü oluşturacak unsurların önüne geçiyor. 

Günde 560 ton çöp toplanan Yıldırım’da bu rakam yılda 200 bin tona tekabül ediyor. İlçedeki 69 mahalledeki cadde ve sokaklardan toplanan çöpler dışında, geri dönüşüm çalışmaları kapsamında ise günde ortalama 55 ton atık ülke ekonomisine geri kazandırılarak kaynakların doğru kullanımına katkıda bulunuluyor.

ÇEVRE DOSTU VE TEMİZ YILDIRIM

Göreve geldikleri günden itibaren ilçe genelinde temizlikte öncü uygulamalar gerçekleştirdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “4 adet vakumlu süpürge, 70 adet çöp toplama aracı, 1 konteyner yıkama aracı ve 3 adet pazar yeri ve yol yıkama aracı ile insanlarımıza yaşanılabilir ve sağlıklı bir şehir oluşturmak adına, Yıldırım’ı köşe bucak temizliyoruz. Bunun yanında 3 adet kepçemiz ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, boş arsalarda her gün temizlik çalışması çaparak, kötü görüntünün ve hemşehrilerimizin sağlığını tehdit edebilecek atıkların önüne geçiyor” dedi. 

Artan sanayileşme ve plansız yapılaşmanın çevre için modern çağın en önemli tehdit unsurlarından birisi olduğuna da işaret eden Başkan Edebali, “Yıldırım Belediyesi’nin çevre yönetim anlayışı sadece çevreyi korumakla sınırlı değil. En az bu kadar önemsediğimiz bir diğer konu, Yıldırım’a yeni doğal güzellikler kazandırmak, çehresini güzelleştirerek ve doğa ile insan arasındaki uyumlu birlikteliği sağlamak” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X