Belediyeler şimdi de yapılandırma mağduru

Milyonlarca kamu borçlusunu ilgilendiren düzenlemeyle artık kamu borçları 18 aylık taksitler halinde yeniden yapılandırılabiliyor.Düzenleme yürürlüğe girdi. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Belediyeler şimdi de yapılandırma mağduru

Kamu kurumlarına, belediyelere, Kredi Yurtlar Kurumu’na ve diğer kuruluşlara borcu olan yurttaşlarımız 31 Aralık’a kadar vergi dairelerine gitmeden yapılandırma başvurularını internet aracılığıyla İnteraktif Vergi Dairesi’ne yapabilecek.

Üstelik, her iki ayda bir ödenecek 18 taksitin kamu kuruluşlarına dönüş süresi 36 ayı bulacak.

İnternetten, cep telefonundan ya da masaüstü bilgisayardan 3 dakikada sonlandırılan işlemle bir bakıma vatandaş da devletle barışmış olacak, alacaklar takipten düşürülecek.

Yani, kamu kuruluşları alacaklarının tamamını yapılandırmayla neredeyse üç yılda tahsil edebilecek.

Pandemi ile gelirleri büyük ölçüde düşen, kira alacaklarını öteleyen, bir kısmından vazgeçen, harç, vergi vb. gibi gelirleri büyük ölçüde azalan yerel yönetimler yeni yapılandırma ile daha da mağdur olacak.

Üstelik; yapılandırma ile alacaklılardan tahsil edilecek faiz gelirleri de azalacak olan belediyeleri zor bir süreç bekliyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X