694 milyon dolara mal oldu

Bir araştırmaya göre, çalışanların tutulmayı izlemek için mesailerine ara vermesi nedeniyle, Güneş tutulması ABD ekonomisinde 694 milyon dolarlık üretim kaybına neden oldu.

694 milyon dolara mal oldu

Merakla beklenen Güneş tutulması olayı ABD’de dün tam olarak gözlemlendi. Yalnızca Kuzey Amerika’da gözlemlenebilen tam Güneş tutulması “ABD’den izlenebilen en büyük güneş tutulması” olarak nitelendirildi ve ülkede olduğu gibi dünyada da büyük ilgi uyandırdı.

 

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tarafından yapılan açıklamaya göre, Güneş tutulması, ülkede 14 eyalette net şekilde izlenebildi. Tam Güneş tutulması, Türkiye’de ise 20 Nisan 2060’da gerçekleşecek.

 

ABD genelinde yarattığı turistik hareketliliğin yanında, bir araştırmaya göre Güneş tutulması ülke ekonomisinde 694 milyon dolarlık üretim kaybına neden oldu. İş saatlerinde gerçekleşen tutulmayı izlemek için çalışanlar mesaisine en az 20 dakika ara verdi. Tam tutulma alanı içinde 15 milyon kişinin yaşadığı ABD’de bu doğa olayını 200 milyondan fazla kişi izledi. Oluşan maddi kaybı turizmden gelen gelirlerin dengelediği belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X