7 dilde yatırım çağrısı

BTSO, Türkiye’ye yabancı yatırımların artması için Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Arapça ve Rusça olarak bir bildiri hazırladı. Bu, Oda’nın sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı.

7 dilde yatırım çağrısı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasınca (BTSO), uluslararası yatırımcıları Türkiye’ye davet etmek ve 15 Temmuz’daki Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası yurt dışında oluşturulan olumsuz algının önüne geçmek amacıyla ‘Türkiye ile Birlikte Büyüyün’ temasıyla 7 dilde, bildiri yayımlandı.

Oda’dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’ye yabancı yatırımların artması için Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Arapça ve Rusça olarak hazırlanan bildiri, odanın sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı. Bildiriyle ilgili görüşlerine yer verilen BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan Türkiye’nin bundan sonra da yabancı yatırımcılar için önemli bir cazibe merkezi olacağını belirtti.

10 MADDELİK MANİFESTO

Darbe girişimi sonrasında kamu ve özel sektör yatırımlarının tüm hızıyla sürdürüldüğünü aktaran Burkay, ekonominin teminatı olan demokrasinin 79 milyon tarafından sahiplenilmesiyle ülkedeki güven ortamının eskisinden daha güçlü hale geldiğini vurguladı. Burkay, Türkiye’ye yönelik yürütülen olumsuz kampanyaları ve oluşturulmak istenen negatif algıyı bertaraf etmek zorunda olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

”Bizler, ülkemizin dünyaya açılan kapısı olan Bursa’dan yabancı yatırımcılara dönük sosyal medya kampanyamızı başlattık. Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Arapça ve Rusça olmak üzere 7 dilde 10 maddelik manifesto ile kıtalararası üretim ve lojistik üssü konumundaki Türkiye’nin üretim ve yatırım cazibesini anlattık.”

EN HIZLI BÜYÜYEN EKONOMİ

Yaklaşık 50 bin yabancı yatırımcıya ev sahipliği yapan, son 15 yılda ihracatıNI yüzde 400 artıran, gayri safi milli hasılasını ise 720 milyar dolara taşıyan bir Türkiye olduğunun altını çizen Burkay, ”Ülkemize güvenerek yatırımda bulunanlar, bugüne kadar hep dünya ortalamasının üzerinde kazanç elde etti. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerine göre, önümüzdeki 2 yılda yine dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olacağız. Ülkemizin güvenli liman niteliğinde olduğunu tüm dünyaya bir kez daha anlatmalıyız” diye konuştu.

BİLDİRİDEN BAŞLIKLAR

-Türkiye her zorlu dönemin ardından olağanüstü bir çıkış yakaladı.

-Türkiye’ye güvenen dünya ortalamasının üzerinde kazanç elde etti.

-Türkiye yeni yatırımlar için de cazibe merkezi kimliği taşımaktadır.

-Ülkede her yıl 1 milyon araç ve 1,2 milyon adet konut satılıyor.

-Perakende harcaması yıllık 240 milyar doları aşıyor.

-OECD’ye göre Türkiye 2 yılda da en hızlı büyüyen ekonomilerden olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X