7 mahallenin içme suyu sorununa köklü çözüm

Yenişehir’de Karaköy, Dereköy, Kavaklı, Süleymaniye, Yıldırım, Reşadiye ve Kirazlıyayla Mahalleleri’nin yıllardır süren içme suyu sıkıntısına köklü çözüm getiriliyor. BUSKİ tarafından yapılan inceleme sonrası Karaköy Mahallesi yakınlarında bulunan içilebi

7 mahallenin içme suyu sorununa köklü çözüm

GÜRHAN ADANA

7 mahallenin içme suyu sıkıntısının yıllar öncesine dayandığını belirten AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, yeterli içme suyu kaynaklarının bulunamamasının sorun oluşturduğunu vurguladı. Kamıl, ‘Bu mahallelerimizdeki içme suyu kaynakları geçen yıllar boyunca oldukça azalmış. Buna karşın, yeni su kaynakları da tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. Ancak BUSKİ’nin yeni su kaynakları arama çalışmalarından olumlu sonuç alındı’ dedi.

18 AYDA TAMAMLANACAK

Karaköy Mahallesi’ndeki su kaynaklarından çıkarılacak suların söz konusu mahallelere, döşenecek şebekelerle aktarılacağını anlatan Kamıl, ‘Önce, bu su kaynaklarından derin kuyu pompalarıyla çekilecek sular, döşenecek olan toplam 53 kilometre uzunluğundaki şebekelerle 7 mahallenin su depolarına aktarılacak. BUSKİ’nin ihalesini 4 milyon 459 bin 324 TL teklifle kazanan müteahhit firma, bölgede şantiyesini kurdu ve 1 hafta içinde çalışmalara başlayacak. Bu çalışmalar 18 ay içinde tamamlanmış olacak’ diye konuştu.

Kamıl, ihale kapsamında Barcın Mahallesi’nde ise sadece köy içindeki içme suyu şebekesinin yenileceğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X