‘7 milyar tondan fazla kömür rezervi bulduk’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 1. Kömür Eylem Planı Çalıştayı’nın açılışında yaptığı konuşmada, yerli kömür sektörünün Türkiye için istihdam, gelişme, strateji gibi alanlarda büyük önem ifade ettiğini vurguladı.

‘7 milyar tondan fazla kömür rezervi bulduk’

Gelecek dönemde doğru yatırım ortamının oluşturulması için daha güçlü bir performans ortaya koymaya ihtiyaç duyulacağını dile getiren Albayrak, Türkiye’nin yerli kaynaklarıyla büyümeye devam edeceğini, kendilerinin de Bakanlık olarak gereken desteği vereceklerini ifade etti. 

Albayrak, yerli kömürde önemli bir süreci başlattıklarının altını çizerek, ‘Bu çerçevede yerli kaynaklarımız özelinde kömürde bu performansın ortaya konulması noktasında son 10 yıldaki aramalarımızda 7 milyar tondan daha fazla bir rezerv bulduk. Bunları değerlendirmeyecek miyiz? Birçok havzada büyük oranda kömür rezervi var. Bu rezervin bizim için başka bir anlamı daha var. Eski rezervlere oranla kalorifik değer daha yüksek yeni keşifler bunlar. Türkiye yeni rezervlerle birlikte çok önemli bir adım attı” dedi.

ÇEVREYİ İHMAL ETMEYİN

Yerli kömür kaynaklarının değerlendirilmesiyle ilgili süreçte akademisyenlere, finans sektörüne ve özel sektöre çağrıda bulunan Albayrak, sektörün daha fazla gelişmesi için akademisyenlerin daha çok katkılarını beklediklerini ifade etti. Albayrak, finans sektörüne, yerli kömür sektörüne daha fazla inanmaları ve katkı yapmaları için çağrıda bulundu. Özel sektörün daha cesur şekilde büyümeye katkı yapmasını ve yatırımlarına son sürat devam etmesini isteyen Albayrak, şunları kaydetti:

‘Madencilik açısından bakıldığında birkaç hassas hususu ifade etmekte fayda var. Burada çevre vurgusunu kesinlikle hiçbir projemizde ihmal etmeyin. İnsan ve istihdam boyutunu, onların ihtiyaçlarını ihmal etmeyin. Üretim hırsına kapılarak, daha fazla üreteyim hırsına aman aldanmayın. Tamamen bilimsellik içinde olması gerektiği kadar üretin. Tüm bunlar çok önemli, tüm bunları birleştirdiğimizde Türkiye için çok önemli bir istihdam aracı olan bu sektörü büyüteceğimize inancım tam.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X