7 polis serbest kaldı

Paralel devlet yapılanmasının üyesi olmakla suçlanan 3’ü polis şefi 7 Emniyet görevlisi tutuksuz yargılanacak.

7 polis serbest kaldı

Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde geçmiş dönemlerde görev yaparken paralel yapıyla bağlantıları oldukları öne sürülen polislere yönelik Bursa, Ağrı, Şanlıurfa ve Giresun’da eşzamanlı düzenlenen operasyonda 7 polis gözaltına alınmıştı.

 

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY’ye (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) üye olmakla suçlanan polislerin 2009 yılında polis okulu sınavına giren bir gencin, sınav sorularının çalındığına ilişkin Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na başvurması üzerine bu kişinin telefonlarını ‘uyuşturucu ticareti’ yaptığı iddiasıyla iki ay usulsüz dinledikleri öne sürülüyor.

 

SUÇLAMA AĞIR…

 

Emniyet’teki ifade işlemlerinin ardından bugün Adliye’ye sevk edilen 7 kişiden 3’ünün rütbeli olduğu öğrenildi. Bu kişilerden A.K.’nın suç tarihinde Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele’nin müdürü olduğu, İ.Y.’nin ise aynı dönem müdür yardımcılığı görevinde bulunduğu, M.S.’nin de yine aynı dönem Narkotik Büro Amirliği görevini yürüttüğü belirtildi.

 

‘FETÖ/PDY üyesi olmak ve örgütü yönetmek, kişiler arasındaki telefon görüşmelerini dinleyip kaydetmek, resmi evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanmak ve iftira’ suçlarından Adliye’ye sevk edilen 7 Emniyet görevlisi nöbetçi mahkeme tarafından Adli kontrol karşılığında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X