70 model minibüs dolmuşlarla ücretsiz nostalji turu

Şehiriçi ulaşımında bir döneme damgasını vurdular…

70 model minibüs dolmuşlarla ücretsiz nostalji turu

MUSTAFA YANIK

Yolcuları kenar mahallelerden şehir merkezine o zaman ki tabirle, ‘eski garajlara’ taşıdılar. Bursa’dan köylere ulaşımda hizmet üstlendiler. 60’lı ve 70’li yılların Ford marka minibüslerinden bahsediyoruz… Günümüzde esameleri okunmasa da, anılardaki yerleri halen tazeliğini koruyorlar. 

Tarihin yapraklarını geriye çevirip o yıllara dönmek isteyenlere iyi bir haberimiz var: Yakında 70 model minibüslerle şehir içinde tarihi nostalji turları başlıyor. Hem de ücretsiz olarak.

Bu yöndeki proje, Bursa Antikacılar Derneği’nden geldi. Dernek Başkanı Murat Seren, eski bir minibüs şoförünün oğlu. Babasının şoförlüğü bıraktıktan sonra sattığı minibüslerin izini yıllarca sürdü. Sonunda 7 tanesini bulup sahiplerinden satın aldı. Orijinal parçaları kullanarak araçları yeniden elden geçirdi, boyalarını yaptı, ulaşıma hazır duruma getirdi.

 

EN BÜYÜK HAYALİ

Murat Seren’in şimdi en büyük hayali, bu minibüslerle Bursa’nın tarihi yerlerine yerli ve yabancı turistleri götürmek, gezdirmek. Seren bunları anlatırken “Yaşlı kişileri isterlerse evlerinden bu araçlarla alıp geziden sonra yine evlerine bırakmak istiyoruz. Hiçbir ücret almadan yapacağız. Şehir ortasında köy ortamını minibüslerle yeniden yaşatmak heyecan verici olmalı” diyor. 

Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine destek vermesi halinde projenin daha kapsamlı olacağını vurguluyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X