‘700’ü aşkın ölümün izahı yok’

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Hac ibadeti sırasında yaşanan izdiham ve öncesindeki vinç kazasına ilişkin konuştu. “700’ü aşkın kardeşimizin çiğnenerek ölmesinin hiçbir makul izahı olamaz” diyen Görmez, hacıların eğitimine vurgu yaptı.

‘700’ü aşkın ölümün izahı yok’

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Mekke’de düzenlenen ‘Dünya Hac Organizasyon Başkanları Buluşması’na katıldı.

 

Görmez, Mina’da yaşanan izdihamda hayatını kaybeden hacılar için yapılan dua ile başlayan programda bir konuşma yaptı.

 

Hac mevsiminde yaşanan iki elim olayda hayatını kaybeden hacılardan dolayı hüzünlü olduklarını belirten Görmez şunları söyledi:

 

“Bir sivrisinek, bir börtü böceğe dahi dokunmanın caiz olmadığı bir ibadettir hac ibadeti. Fakat bu ibadet esnasında sebebi ne olursa olsun 700’ü aşkın kardeşimizin çiğnenerek ölmesinin hiçbir makul izahı olamaz. Hiçbir kardeşimizi, hiç kimseyi itham etmiyorum. Bütün Müslümanları kastediyorum. Biz Müslümanların mutlaka insana verdiğimiz değer üzerinde yeniden durması gerekiyor. Dünyadaki bütün Müslümanların hacılarını buraya getirmeden önce eğitim üzerinde çok iyi durması gerekiyor. Burada bize her sene ev sahipliği yapan kardeşlerimize çok daha fazla yardımcı olmamız gerekiyor. Bütün İslam ülkelerinin temsilcilerine taziyelerimi ifade etmek istiyorum. Biz Müslümanlar yeniden birbirimize karşı merhamet seferberliği başlatmamız gerekiyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X