71 yıl sonra gelen kavuşma

Ahıska’dan sürgün edildikten sonra bir daha görüşemeyen kuzenler 71 yıl sonra ilk kez Bursa’da buluşurken duygusal anlar yaşandı.

71 yıl sonra gelen kavuşma

1944 yılında yaşanan sürgün nedeniyle yolları ayrılan kuzenler, 71 yıl sonra buluştu. 85 yaşındaki İsmail Azizov, sürgünden sonra Gürsu’ya yerleşti. Azizov, bir daha akrabalarından bir haber alamadı. Dünya Ahıska Türkleri Haklarını Koruma Merkezi’ne giden Azizov, akrabalarına ulaşmak istedi. Dernek Başkanı Paşa Alihan ve dernek üyelerinin yaptığı araştırma sonucu, İsmail Azizov’un amca çocuklarının İzmir’de olduğu belirlendi. İzmir’de yaşayan 85 yaşındaki Bülbül Çankaya ile iletişime geçildi.

DUYGUSAL ANLAR

Bülbül Çankaya ve ailesi, İzmir’den Bursa’ya gelerek İsmail Azizov ve ailesi ile buluştu. 71 yılın ardından sona eren hasrette gözyaşları sel oldu. Yıllar sonra Bülbül Çankaya’ya ulaşan İsmail Azizov, yeniden akrabalarına kavuştuğu için çok sevinçli olduğunu dile getirdi. Azizov, “Allah Türk halkından, Recep Tayyip Erdoğan’dan, Ahmet Davutoğlu’ndan razı olsun. Bizler onlar sayesinde can ciğer kardeşlerimizle buluştuk. Devletimizden tek isteğim bizlere vatandaşlık verilsin. 85 yaşındayım, bundan sonraki yaşımda vatandaş olarak yaşamak istiyorum” dedi. 

Dünya Ahıska Türkleri Haklarını Koruma Merkezi Başkanı Paşa Alihan da, “71 yıldır görüşemeyen Ahıskalı akrabalarımızı buluşturduk. Hepsi çok mutlu oldu ve gözyaşlarına hakim olamadı. 71 yıl boyunca sürgünde yaşamak çok zor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X