73. randevu

İki ekip bugüne kadar çeşitli kulvarlarda 72 resmi maçta karşı karşıya geldi.Bu mücadelelerin 29’unu Bursaspor kazanırken, Altay ise 26 mücadeleden galibiyetle ayrıldı. Geride kalan 17 karşılaşmada ise taraflar eşitlik elde etti.

73. randevu

Bursaspor’un ev sahibi olduğu 34 maçta ise yeşil beyazlılar 21 mücadeleyi kazandı. Buna karşın Altay sadece 6 galibiyet alırken, 7 mücadelede de taraflar, birer puanla sahadan ayrıldı. Ligin ilk yarısında İzmir’de oynanan maç ise Altay’ın 2-1’lik galibiyetiyle sonuçlandı.

Golcüler kapışacak

İki takımın da bu maç öncesinde önemli gol ayakları bulunuyor. Bursaspor’da Yevgen Seleznov ligde attığı 7 golle takımın en golcü oyuncusu konumunda. Seleznov’un yanı sıra Teknik Direktör İbrahim Üzülmez’in bugün görev vermesi beklenen Kubilay Kanatsızkuş’un da 5 golü bulunuyor. Altay’ın en golcü ismi Marco Paixao ise 12 kez rakip fileleri havalandırdı. Portekizli golcüyü ise Anton Putsila 4 gol ile takip ediyor.

Altay moralli geliyor

Teknik Direktör Ali Tandoğan’la yollarını ayırdıktan sonra Yalçın Koşukavak’ı takımın başına getiren Altay, yeni hocası ile çıktığı ilk maçta evinde Adanaspor’u 3-1 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla birlikte play-off hattına giren siyah beyazlılar, Bursa’ya oldukça moralli geliyor.

Koşukavak yeniden Bursa’da

Bursaspor-Altay maçı, Teknik Direktör Yalçın Koşukavak için ayrı bir anlam taşıyor. Sezon başında yeşil beyazlılarda göreve başlayan fakat ligin 16. haftasında oynanan Menemenspor maçından önce görevden alınan töcrübeli teknik adam, bugün eski takımına karşı sahaya çıkacak. En son ligin 14. haftasında 8 Aralık’ta iç sahada oynanan Giresunspor maçında Büyükşehir Belediye Stadı’na ayak basan Koşukavak, 81 gün sonra bu kez Altay’ın teknik direktörü olarak aynı stadyumda olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X