78 yıllık anılar yeniden canlandı

Bursa’da 1938 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından hizmete açılan Merinos Fabrikası’nın çalışanları, Bursa Kent Konseyi Merinos Çalışma Grubu tarafından düzenlenen programda bir araya geldi.

78 yıllık anılar yeniden canlandı

Buluşma öncesinde Merinos Çalışma Grubu Temsilcisi Bülent Adısönmez ve üyeler, Atatürk büstüne çelenk bıraktı. 78. kuruluş yıldönümünün kutlandığı programa, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Bursa Kent Konseyi Başkanı Başkanı Hasan Çepni, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı, Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik ve fabrikanın çalışanları katıldı. 

Birbirleriyle hasret gideren eski mesai arkadaşları, hatıraları tekrar canlandırdı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Bursa’nın birçok ilklerin yaşandığı bir şehir olduğunu ifade etti. Merinos’un önemli bir kurum ve Türkiye’nin kurulduğu senelerin örnek tesislerinden biri olduğunu ifade eden Çepni, Merinos’ta çalışan insanların, Bursa’nın ve Türkiye’nin tarihini oluşturduğunu dile getirdi. Bursa Kent Konseyi Merinos Çalışma Grubu temsilcisi Bülent Adısönmez ise Mustafa Kemal Atatürk tarafından ismi verilen Merinos fabrikasının 78. yıldönümünde bir arada bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Açılış konuşmalarının ardından Fatih Yıldızgül ve Aykut Çep tarafından verilen konserde, emektar çalışanlar doyasıya eğlendi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X