7’den 70’e tepki

DOSAB’a yapılması planlanan termik santralin ÇED Raporu’nun onaylanması dün bir kez daha protesto edildi. Eyleme çocuklar da katıldı.

7’den 70’e tepki

AYKUT GÜNGÖR

Kentin göbeğine yapılması planlanan termik santrale ilk günden itibaren başlayan tepkiler, artarak devam ediyor. Santralin ÇED Raporu’nun onaylanmasının ardından mücadelesini dava açarak sürdürme kararı alan  DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu üyeleri ve çevreciler, dün de DOSAB Bölge Müdürlüğü’ne yürüdü. Önde çocukların yürüdüğü topluluk, ellerinde ‘Bursa uyuma ovana sahip çık’, ‘Termiğe inat yaşasın hayat’, ‘DOSAB bu kara sevdadan vazgeç’ ve ‘DOSAB’ta termik santrale hayır’ pankartları taşıdı.

KENT CİNAYETİ

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak’ın da destek verdiği grup adına açıklama yapan Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, “Çevre Bakanlığı, Bursa’nın göbeğinde yılda 524 bin ton kömür yakacak bir tesise bilim insanlarının ve akademik meslek odalarının bütün bilimsel kanıtlarının hiçe sayarak olumlu görüş verdi. Bir kez daha halkın değil, sermayenin yanında olunduğunu gün yüzüne çıktı. DOSAB’da bulunan 100 patronun çıkarı için yüz binlerce vatandaşın sağlığının etkilenmesine göz yumuldu. Bursa kent merkezine kömür termik santral yapılması bir cinayettir. Güzel Bursa’nın içindeki insanlarla birlikte ölüme götürülmesidir. Biz Bursa’da yaşanan bu kent cinayetine itiraz ediyoruz. Sonuna kadar da direneceğiz” dedi.

Aksoy, ÇED Raporu’na karşı dava açmak için 24 Ağustos’ta Adliye’de toplanacaklarını ifade etti.

KÖPEĞİYLE EYLEME KATILDI

‘Tabiatta her canlının nefes alması eşit ve kutsaldır’ pankartı ile eyleme katılan bir vatandaşın ise köpeğine de yelek giydirmesi dikkatlerden kaçmadı. DOSAB Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X