8 bin öğretmen pazartesi eylemde

Türk Eğitim Sendikasına bağlı öğretmenler genel merkezden gelen kararla eyleme çıkıyor.

8 bin öğretmen pazartesi eylemde

DERYA DEMİR

 

8 bini aşkın öğretmen pazartesi gününden itibaren birden fazla nöbet tutmayacak, görevleri dışında verilen hiçbir işle ilgilenmeyecek.

Türk Eğitim Sendikası okul idaresi tarafından öğretmenlere angarya işler yüklendiği gerekçesiyle eylem kararı aldı. Karara göre sendikaya bağlı öğretmenler, tam gün eğitimin yapıldığı okullarda öğle arasında nöbet tutmayacak. Haftada birden fazla verilen nöbet görevlerini yerine getirmeyecek ve görevi dahilinde olmayan işlerle ilgilenmeyecek.

Buna göre sendikaya bağlı öğretmenler, öğrencileri servise bindirme-indirme, okullara gelen araçların plakasını, sürücüsünü kontrol etme gibi görevleri yerine getirmeyecek.

Genel merkezin verdiği kararın suistimale açık olan konularla ilgili olduğunun altını çizen Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Sendikamıza bağlı öğretmenler pazartesi günü dilekçelerini vererek genel merkezin aldığı eylem kararını uygulamaya başlayacaklar.

Öğretmenler öğle arasında nöbet tuttuğu için insani ihtiyaçlarını dahi gideremiyorlar. Okullarında çift nöbet tutuyorlar ancak herhangi bir karşılık almıyorlar. Ücreti verilmeyen her şey angaryadır. Yani hafta sonlarında ve mesai saatinde verilen görevlerle ilgili anayasada angaryanın suç olmasından dolayı bir eylem kararı aldık” dedi.

KURUM İDARELERİNE ÇAĞRI

Türkoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; 
“İdarecilere,  milli eğitim yöneticlerine ve Bakanlığa seslenmek istiyoruz.  Kurum idarecilerini uyarıyoruz. Bu eylemlere katılmalarından dolayı üyelerimize herhangi bir baskı yapmasınlar.

Sorunları çözmekle yükümlü olanlar Bakanlık ve milli eğitimdir. Eğitimdeki onca sorunu çözemeyip sorunları ve angaryaları sürekli öğretmenlerin üzerine bırakmasınlar bunu kabul etmemiz mümkün değildir.”

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X