8 proje kabul edildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan Genç Çiftçi Projesi’nden yararlanmak isteyen 286 çiftçi projeleriyle başvuruda bulundu. Kredi olanaklarından yararlanmak isteyenlerin içinden 8’inin projesi kabul edildi.

8 proje kabul edildi

GÜRHAN ADANA

Kırsalda genç nüfusu artırmak ve yaşlanan çiftçi nüfusunu gençleştirmek amacıyla başlatılan Genç Çiftçi Projesi’ne 18-40 yaşları arasında köyde ikâmet edenler bir projeyle başvuruda bulunup kredi olanaklarından yararlanabiliyor. Bursa Valiliği’nde oluşturulan kurul tarafından Yenişehir’den 8 genç çiftçinin sunduğu projelerin kabul edildiğini belirten Yenişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri, “Projelerden 7’si hayvansal 1’i de bitkisel üretimi içeriyor. Bu genç çiftçilerimiz sundukları projeler doğrultusunda 30 bin TL hibe ve 70 bin TL de düşük faizli işletme kredilerinden yararlanabilecekler” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X