8 yabancı olsun

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, yabancı oyuncu tartışmalarıyla ilgili İzmir’de konuştu. Türkiye Futbol federasyonu Yönetim Kurulu toplantısını Altınordu Tesisleri’nde yapan Demirören, ’11 yabancıyla çıkılacağına 8 yabancıyla çıkılsa sahalara” dedi.

8 yabancı olsun

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri Altınordu Kulübü’nün Torbalı’daki Metin Oktay Yerleşkesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Başkan Demirören’in yanı sıra 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, Başkanvekilleri Nihat Özdemir, Ali Dürüst, Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Çağlar, Erhan Kamışlı, Alaattin Aykaç, Mete Düren, Fuat Guguloğlu ve Genel Sekreter Kadir Kardaş’ın da bulunduğu TFF heyeti çim zeminler, özel eğitim sahaları, tarım alanı ve bir çok evcil hayvanın yer aldığı örnek besi alanı hakkında detaylı bilgi aldı.

FUTBOLU MESLEK GÖRMELİ

Başkan Demirören, futbolun artık sadece ayakla oynanmadığına dikkati çekerek, “Futbol ayak, kalp ve zekayı gerektiren bir unsur, onun üstüne de para geliyor. Futbolun sadece para kazanmak amaçlı olduğunu düşünmemesi lazım genç oyuncularımızın. Futbolu meslek gibi görmeleri lazım ki başarı gelsin ondan sonra ekonomik katkıları artsın. 11 yabancıyla çıkılacağına 8 yabancıyla çıkılsa sahalara. Altyapıya önem vererek, yerli oyuncuları yetiştirdiğimiz sürece zaten yabancı sorunu kendi kendine ortadan kalkacaktır” dedi.

YENİ İSİMLER

Milli Takım’ın oynadığı hazırlık maçlarıyla ilgili bir soru üzerine Demirören, şunları kaydetti:

“Hazırlık maçının adı hazırlık, yani ilerideki hedeflere hazırlanmak. Burada galibiyet diye bakmamak lazım. Takıma koyduğun oyunculardan kaçını kazanabiliyorsun hedeflere ulaşmak için ona bakmak lazım. Önümüzde 4 tane hazırlık maçı daha var hem martta hem mayıs ayında. Tahmin ediyorum ki buna da gençlerle çıkacak hocamız. Hedef 11’e yeni oyuncuları katabilmek. Onun için de bir kaç oyuncuyu kazandığımıza inanıyorum ki bugüne kadar Milli Takım listesinde olmayan oyunculardı.”

 

Altınordu Kulübü Başkanı Özkan, TFF Başkanı Demirören’e forma ve Kütahya çinisi ve TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı’ya da forma ve Altınordu porselen topu hediye etti.

TFF Yönetim Kurulu toplantısı Metin Oktay Yerleşkesi’nde gerçekleştirilirken; toplantının ardından Başkan Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Altınordu’nun gençleriyle birlikte aynı masada yemek yedi, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X