8 yeni üniversite kuruluyor

Türkiye’de kurulacak sekiz üniversiteye ilişkin düzenlemeleri içeren kanun Resmi Gazete’de yayımlandı.

8 yeni üniversite kuruluyor

Türkiye’de 8 yeni üniversite kurulmasına ilişkin “Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” kanun Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kanuna göre, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi adıyla 4 yeni üniversite kurulacak.

4 VAKIF ÜNİVERSİTESİ

Bu üniversitelere ek olarak Antalya’da “AKEV Üniversitesi”, İstanbul’da da “Rumeli Üniversitesi”, “İbn Haldun Üniversitesi” ve İstinye Üniversitesi adlarıyla dört yeni vakıf üniversitesi ihdas edilecek. 

AKEV Üniversitesi, Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı, Rumeli Üniversitesi de Balcı Vakfı tarafından kurulacak.

 

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından kurulacak İbn Haldun Üniversitesi, eğitim, iletişim, insan ve toplum bilimleri, hukuk ve siyasal bilgiler fakülteleri ile sosyal bilimler ve eğitim bilimleri enstitülerinden oluşacak.

21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından da kurulacak olan İstinye Üniversitesi de tıp, diş hekimliği, eczacılık, sağlık bilimleri, fen-edebiyat, mühendislik, iktisadi ve idari bilimler, mimarlık, İslami ilimler fakülteleriyle sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler enstitülerinden oluşacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X