81 ilde ALES yapıldı!

81 ilde Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) bu sabah saat 10.15’te başladı. Adaylar ve refakatçileri, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu.

81 ilde ALES yapıldı!

Artan koronavirüs vakaları nedeniyle yüz yüze sınavlara ara verildi. Ancak, ÖSYM’nin düzenlediği merkezi sınavlar yapılabiliyor.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) bugün gerçekleştirildi.

Sınavda adaylara, 100 sorudan oluşan sayısal ve sözel testler uygulandı. Saat 10.15’te başlayan sınav, 150 dakika sürdü.

Sonuçlar 27 Mayıs’ta duyurulacak. Sınavda alınan puanlar, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.

İSTANBUL

“SINAVA GİREMEYECEĞİM SÖYLENDİ”

Dışarı çıkan Avukat Mustafa Zorbozan, “Bugün ALES’e girmek için İstanbul Anadolu Lisesi’ne geldim sabah saatlerinde avukatlık kimliğimle. Avukatlık kanunu madde 9’a göre kimlik yerine geçtiği için giriş yapmak istedim. Ancak ÖSYM’nin belirlediği yönetmelikle Avukatlık Kanunu madde 9 kanun hükmü çiğnenerek bu kimlikle sınava giremeyeceğim söylendi ve sınava alınmıyorum. Aylardır hazırlandığım sınava alınmıyorum. Bu sorunu daha önce de birçok arkadaşımın da yaşadığını biliyorum. Eğer normlar hiyerarşisinin olduğunu hukuk fakültelerinde biz öğrenci arkadaşlarımıza anlatıyorsak bu olmaz. Yönetmelikle kanun hükmü çiğnenemez. İlk girişte hiçbir sorun yaşamadım. Avukatlık kimliğimle geçtim. Sınava gittiğimde benim bu kimlikle sınava giremeyeceğimi, ÖSYM’nin asmış olduğu kağıtta avukatlık kimlik belgesinin orada yasaklı belgeler arasında olduğunu söylediler. Avukatlık Kanunu’na göre avukatlık kimliği normal T.C. kimliği yerine geçiyor. Ben sınava alınmıyorum daha sonrasında benim okula dahi giremeyeceğimi söyleyip dışarı çıkmamı rica ettiler” dedi.

“BAKALIM İNŞALLAH GÜZEL BİR SONUÇ ALACAĞIZ”

Eşi sınava giren Serap Körpınar Yılmaz ise, “Eşimi bekliyorum heyecanla, sınava girdi. Elektrik elektronik mühendisi, yüksek lisans için denemek istiyor kendisini. Son güne kadar videolarla tekrar tekrar çalıştı. Bakalım inşallah güzel bir sonuç alacağız.” diye konuştu.

SİVAS

Sivas’ta Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) düzenlendi. Sınava 15 dakika kuralı nedeniyle geç kalanlar içeriye alınmadı.

Tüm yurtta olduğu gibi Sivas’ta da ALES heyecanı yaşandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sınava girecekleri merkezlere gitmeye çalışan öğrenciler, geç kalmamak için adeta zamanla yarıştı. Öğrenciler 150 dakika sürecek olan sınava önceden belirlenen okullarda dersliklere alındı. Saat 10.15’te başlayan sınav için 09.00’da açılan kapılar, 10.00’da kapatıldı. Okul girişlerinde sıkı denetim yapan polis ekipleri, sınava giren öğrencilerin üzerlerini arayıp, kimliklerini kontrol etti. Ayrıca koronavirüs tedbirleri kapsamında okul girişlerinde adaylara maske ve dezenfektan kullanmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Adaylar sınav heyecanı yaşarken, yakınları da dışarıda gölgelik alanlarda dua ederek bekledi. Kimliğini evde unutan ve sınava giriş saatini kaçıran bazı öğrenciler ise içeri alınmadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X