83 milyon su şişesiyle ‘akılcı ilaç kullanın’ çağrısı

İl Sağlık Müdürlüğü, ‘akılcı ilaç’ kullanımına dikkat çekmek için vatandaşları, üzerinde ‘Antibiyotikte değil, sağlığınızda ısrarcı olun’ yazılı etiket bulunan 83 milyon adet 0.5 litrelik su şişeleriyle bilgilendiriyor.

83 milyon su şişesiyle ‘akılcı ilaç kullanın’ çağrısı

İl Sağlık Müdürlüğü’nün, vatandaşları sağlık konusunda bilgilendirmek ve ‘akılcı ilaç’ kullanımına  dikkat çekmek için başlattığı, ‘Halk Sağlığı Sokağı’nın 3’.sünü Kent Meydanı’nda gerçekleştirdi. Kurulan stantları gezenlere, bilinçsizce kullanılan ilaçlar, obezite, diyabet, hipertansiyon gibi kronik hastalıkların yanı sıra kanser, ağız ve diş sağlığı, ruh sağlığı, uyuşturucu bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı ile mücadele ile organ bağışının önemi hakkında bilgi verildi. Etkinlikte, bir su firmasının, akılcı ilaç kullanımına dikkat çekmek için piyasaya sürdüğü 83 milyon 0.5 litrelik pet şişelerin üzerine yapıştırılan, ‘Antibiyotikte değil, sağlığınızda ısrarcı olun’ yazılı etiketin olduğu suların tanıtımı yapıldı.

“İLACI DOĞRU KULLANIN” 

Etkinlikte konuşan İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre ilaçlarımızın yüzde 50’sinden fazlasının uygunsuz yazıldığı veya temin edildiğine dikkat çekerek, bu nedenle hastaların büyük bölümünün ilaçlarını doğru bir şekilde kullanmadığını söyledi. Akan, “Biz, ilaçlarımızı doğru ve uygun bir şekilde kullanmayı öneriyoruz. İşte bugün de bu amaçla İl Sağlık Müdürlüğümüz, su firması ile yaptığı iş birliği kapsamında 83 milyon adet yarım litrelik su şişelerinin üzerine, ‘Antibiyotikte değil, sağlığınızda ısrarcı olun’ yazılı etiket yapıştırıp piyasaya sürdük” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X