9 terörist daha öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı’ndan, Mardin ve Şırnak’ta dün 9 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

9 terörist daha öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde, dünkü önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

 

Buna göre, Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda 7 bölücü terör örgütü mensubu hale getirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 354’e ulaştı. Ayrıca, 8 büyük tüp, 400 metre kablo ve 200 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi, 6 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

 

Operasyonda bugüne kadar imha edilen el yapımı patlayıcıların sayısı 806’ya yükseldi.

 

Şırnak’ta da 2 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 323’e çıktı. Ayrıca, 2 kalaşnikof, bu silahlara ait 6 şarjör ve 301 fişek ile bir hücum yeleği ele geçirildi.

 

18 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, bugüne kadar etkisiz hale getirilen el yapımı patlayıcıların sayısı 896’ya yükseldi.

 

Gaziantep’te bir IŞİD mensubu yakalandı

 

Kilis’in Elbeyli ilçesinde Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı unsurlarınca gerçekleştirilen yol aramasında, yasa dışı yollardan Suriye’ye geçmeye çalışan yabancı uyruklu IŞİD mensubu yakalandı.

 

Hakkari’nin Çukurca ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda 5 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi, “kaçakçılık ve kaçakçılıktan elde edilen gelirin terör örgütüne teslim edilmesi” suçlamasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X