91 günlük hasret bitiyor

Futbolseverlerin lig hasreti bugün sona eriyor. Spor Toto Süper Lig’de, Galatasaray ve A Milli Takım’ın efsane kalecilerinden merhum Turgay Şeren’in adının verildiği 2016-2017 sezonu, 91 günlük aranın ardından bugün başlayacak.

91 günlük hasret bitiyor

19 Mayıs 2016’da Beşiktaş’ın şampiyonluğuyla tamamlanan 2015-2016 sezonunun ardından 3 ay ara verilen Süper Lig’de, 59. sezonun perdesi bugün Adana’da yapılacak Adanaspor-Bursaspor maçıyla açılacak.

İlk yarı 16 hafta

  

Spor Toto Süper Lig’de 2016-2017 sezonu bugün başlayıp, 25 Aralık’ta yapılacak 16. hafta maçlarıyla devre arası tatiline girecek.

İkinci bölüm, 7-8-9 Ocak 2017’de yapılacak 17. hafta maçlarıyla başlayacak ve sezon 21 Mayıs 2017’de tamamlanacak.

  

Yasaklar kalkıyor

Yeni sezonda, deplasmana taraftar götürmeme uygulamasının kalkması gündemde. Kulüpler Birliği Vakfı, sezon başlamadan önce yaptığı toplantıda, yaklaşık 5 yıldır hayata geçirilen bu uygulamanın kaldırılması için tavsiye kararı aldı. Bu konudaki son kararı il spor güvenlik kurulları verecek.

22 hakem görev yapacak

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu geçen sezon 39 olan Süper Lig hakem sayısını radikal bir kararla 22’ye indirdi. Yeni sezonda Süper Lig hakem kadrosunda yer almayıp, alt klasmanlarda görev yapacak hakemlerin de gerek görülmesi durumunda Süper Lig’de maç yönetebileceği duyuruldu. Ligde yeni sezonda görev yapacak hakemlerden 6’sının FIFA kokartı bulunuyor. Türkiye’nin en kariyerli hakemi Cüneyt Çakır’ın yanı sıra, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Mete Kalkavan, Alper Ulusoy ve Ali Palabıyık, FIFA kokartlı hakemler olarak ligde maç yönetecek.  

4 yeni hoca

  

Yeni sezona kulüpler çok büyük oranda teknik direktör istikrarını koruyarak giriyor. Mücadele edecek 18 kulüpten sadece 4’ü geçen sezonu bitirdiği teknik adamla yolunu ayırırken, 14’ü başarıyı eski teknik direktörleriyle arayacak. Teknik adam değiştiren kulüpler Fenerbahçe, Gaziantepspor, Kardemir Karabükspor ve Trabzonspor oldu.

Yeni statlar gün sayıyor

Süper Lig’de geçen sezon hizmete giren Vodafone Arena, Bursa Büyükşehir Belediyesi Timsah Arena Stadı ve Antalya Stadı’nın ardından bu sezon 4 takım daha yeni stadında ilk kez sahaya çıkmanın heyecanını yaşayacak. Trabzonspor, Adanaspor, Gaziantepspor ve Akhisar Belediyespor, sezon içinde yapımı tamamlanması planlanan yeni statlarında seyircisi önüne çıkmak için gün sayıyor.

Transferde son 13 gün  

Süper Lig’de sezon bugün başlarken, birinci transfer dönemi ise 13 gün sonra bitecek. Futbolda 10 Haziran’da başlayan birinci transfer ve tescil dönemi, FIFA kuralları gereği 12 hafta sürecek ve 31 Ağustos Çarşamba günü sona erecek. ‘Ara transfer’ olarak bilinen ikinci transfer ve tescil dönemi ise 4 Ocak 2017 tarihinde başlayıp, 31 Ocak’ta bitecek.

Ligin en genç ismi Bursaspor’da

2016-2017 sezonunda mücadele edecek futbolcular içinde en deneyimlisi 38 yaşındaki Ahmet Şahin, en genci ise 17 yaşındaki Mehmet Ataberk Dadakdeniz olacak. 22 Mart 1978 doğumlu Kardemir Karabükspor’un yeni transferi kaleci Ahmet Şahin, ligin en deneyimli futbolcusu olarak ter dökecek. 5 Ağustos 1999 doğumlu Bursaspor’un file bekçisi Mehmet Ataberk Dadakdeniz ise ligde forma şansı bulabilecek futbolcular içinde en genci olarak kayıtlara geçti.

  

Adanaspor’un dikkat çeken özelliği

  

Süper Lig’de bu sezon mücadele edecek 18 takım içinde yaş ortalaması en genç olan ekip Adanaspor oldu. Bursaspor’un bugünkü rakibi olan Güney temsilcisi 24.1 yaş ortalamasıyla mücadele edecek. Ligin en yaşlı takımı ise 28.8 ortalamayla Akhisar Belediyespor olarak kayıtlara geçti.

Bu gurur Arda Kerdeşler’in

Süper Lig’de bu sezon görev yapacak hakemler içinde en genci, 28 yaşındaki Bursa bölgesi hakemi Arda Kardeşler olacak. 44 yaşındaki Bülent Yıldırım ise düdük çalacak hakemler arasında en yaşlısı olarak ön plana çıkıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X