93 yaşında sanatla hayata tutunuyor

Ordu’da eşi vefat ettikten sonra, yaklaşık 20 yıldır el sanatı ürünlerin yapımına başlayan 93 yaşındaki Gözükan, yaşadığı evi atölyeye ve müzeye çevirdi.

93 yaşında sanatla hayata tutunuyor

Ordu’nun Altınordu ilçesinde yaşayan Mustafa Sabri  Gözükan, 20 yıl önce eşini kaybedince zor günler geçirdi. Bir arkadaşının, yalnızlığını herhangi bir uğraş ile aşabileceği tavsiyesi üzerine fındık sepeti yapımına başlayan 93 yaşındaki Gözükan, daha sonra fındık ağacı lifinden ve taştan yaptığı farklı el sanatı ürünlerine yöneldi.

 

İlerlemiş yaşına rağmen sanata tutkusunu kaybetmeyen Gözükan, teknolojik ürünlerden uzak durarak, keser, çekiç gibi aletlerle çalışmalarını sürdürüyor. Gözükan, evinin mutfağını atölye, oturma odasını da ürünlerini sergilediği alan olarak kullanıyor. 

 

“Bu sanat benim için doktor”

 

“Eşim öldükten sonra bunalımdaydım. Arkadaşım, ‘kendine bir uğraş bul’ dedi. Benim de sepet yapmak aklıma geldi. Bu benim için çok iyi oldu. Bu sanat benim için doktor. İnsanı tedavi ediyor. Benim hayatım bunlar. Bunlar olmasa şimdiye kadar ölmüştüm. Benim için büyük bir meşgale. Yatakta yatsam bile el sanatını yapma isteğim oluyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X